Izbornik
Naslovnica Županije Požeško-slavonska
Radovi sufinancirani novcem EU

Zgrada Crvenog križa energetski obnovljena

Foto: pozega.hr
Radovima će se ostvariti ušteda toplinske energije u iznosu od 65,92 posto u odnosu na stanje prije energetske obnove

Završeni su radovi na energetskoj obnovi zgrade Gradskog društva Crvenog križa u Požegi koji su započeli u ljeto prošle godine, i to u sklopu projekta „Energetska obnova zgrade Gradskog društva Crvenog križa na adresi Osječka 12, Požega“, u sklopu poziva „Energetska obnova zgrada i korištenje obnovljivih izvora energije u zgradama javnog sektora“.

olakšanje pješacima Asfaltiran nogostup u Osječkoj ulici

Kako se navodi na službenim internetskim stranicama Grada Požege, radove je izveo Građevinski obrt Zeba, dok je stručni nadzor građenja provela tvrtka Gaudi d.o.o.

Ukupna vrijednost projekta iznosi 653 tisuće kuna, od čega bespovratna sredstva Europskog fonda za regionalni razvoj iznose 395 tisuća kuna. Ostatak iznosa na sebe je preuzelo Gradsko društvo Crvenog križa Požega kao korisnik projekta putem javnog poziva za podnošenja prijava za sufinanciranje projekata organizacija civilnog društva ugovorenih u okviru programa Europske unije i inozemnih fondova za 2019. godinu, putem kojega je odobreno do 103 tisuće kuna sufinanciranja za projekt energetske obnove.

Radovima na energetskoj obnovi povećat će se toplinska zaštita vanjskoga zida, toplinska zaštita poda i stropa te zamijeniti vanjska stolarija.

odobrena sredstva Za gradnju odvojka 130 tisuća kuna

Navedenim radovima ostvarit će se ušteda toplinske energije u iznosu od 65,92 posto u odnosu na stanje prije energetske obnove, a zgrada će iz energetskog razreda E prijeći u energetski razred C.