Izbornik
Naslovnica Županije Požeško-slavonska
olakšanje pješacima

Asfaltiran nogostup u Osječkoj ulici

Foto: pozega.hr
Zahvat se sastoji od pješačke staze sa završnom oblogom od betonskih opločnjaka u širini od 2,27 m za potrebe kretanja pješaka

Radovi na uređenju nogostupa u Osječkoj ulici u Požegi, čiji je cilj sigurnije kretanje pješaka i bolje povezivanje pješačkog prometa, u završnoj su fazi. Nakon asfaltiranja preostalo je još urediti zelene površine te postaviti prometni signalizaciji. Nogostup je dugačak 503 metra, a proteže se od Ratarničke do Iločke ulice.

Požega na visokom mjestu po izdvajanjima za socijalnu zaštitu Puljašić: Želimo pokazati mladima da se u našem gradu isplati živjeti

Zahvat se sastoji od pješačke staze sa završnom oblogom od betonskih opločnjaka u širini od 2,27 m za potrebe kretanja pješaka. Sa sjeverne strane staze nalazi se rubnjak, a s južne betonski segmentni rigol širine 23 cm koji služi za oborinsku odvodnju.

Gradnjom pješačke staze svi prilazi i prijelazi bit će prilagođeni pristupu osoba s invaliditetom i smanjenom pokretljivošću. Investitor je Grad Požega, izvođač radova Niskogradnja Jurčak d.o.o., a njihova vrijednost 612 tisuća kuna.