Izbornik
Naslovnica Županije Bjelovarsko-bilogorska
Garešnica

Zgrada starog kina do kraja će godine postati prava ljepotica

Foto: Grad Garešnica
U zidove zgrade ugrađuju se armirani stupci da bi se dodatno učvrstili temelji

Ovih se dana intenzivno radi na provođenju najvećeg gradskog projekta „Zeleni vrtovi Poilovlja“ vrijednog 21,6 milijuna kuna, za koji je čak 17,5 milijuna kuna osigurano iz fondova EU.

Garešnička gradska knjižnica Najčitateljice Helena, Mia i Evelin

Kako se njime u Garešnicu planira privući brojne zaljubljenike u prirodne ljepote kontinentalne Hrvatske koji će uživati u proučavanju biljnog i životinjskog svijeta koji živi uz rijeku Ilovu i ribnjaka koji je okružuju, tijekom veljače održane su edukacije za učenike i vrtićarce kako bi se oni od malih nogu upoznali sa svim bogatstvom prirode koja ih okružuje.

Usporedo s edukacijama zahuktali su se i radovi na obnovi zgrade starog kina u središtu Garešnice koja bi se trebala obnoviti doslovce od temelja do krova i prenamijeniti u Centar za posjetitelje. Zahtjevne radove izvodi tvrtka Slu-kom iz Kutine. Naime, na svakih nekoliko metara u postojećim zidovima izrezuje se prostor za betonske armirane stupce kojima se planiraju dodatno učvrstiti postojeći temelji i cijela zgrada.

Na kraju bi, iako je to sada još teško zamisliti, ta zgrada trebala postati prava ljepotica koja će promijeniti izgled središta Garešnice. Unutar nje bit će uređena multimedijalna sala s pozornicom, audiovizualni izložbeni prostor, suvenirnica, turističko-informativni centar, edukacijski prostor i laboratorij, a imat će i lift, garderobu, prostor za odmor i okupljanje i druge sadržaje.

Javni gradski sat Garešnica Novi gradski projekt “Želim znati i raditi”

Voditeljica projekta Anja Kostanjšek iz Poduzetničkog centra kaže da bi zgrada trebala biti obnovljena do kraja godine.