Izbornik
Naslovnica Županije Sisačko-moslavačka
Proslavljen Dan Sisačko-moslavačke županije

Žinić: Čeka nas još puno posla u ostvarivanju planova i projekata, no imamo znanja, iskustva i osobito – volje

Foto: Sisačko-moslavačka županija
Na svečanoj sjednici Županijske skupštine uručene su i nagrade te priznanja zaslužnim pojedincima i udrugama

Sisačko-moslavačka županija proslavila je svoj dan bogatim programom, a na svečanu sjednicu Skupštine stigli su i premijer Andrej Plenković te predsjednica Kolinda Grabar-Kitarović.

Zadovoljstvo ostvarenim Župan Marušić na obilježavanju Dana Sisačke županije

– Sisačko-moslavačka županija je po brojnim aspektima prošla najteži put ekonomske tranzicije od osamostaljenja Hrvatske, uz 50.000 izbjeglih za Domovinskog rata i ratnu štetu od milijardu eura. Mislim da je ova Vlada bez presedana u svojoj otvorenosti prema županiji, u odnosu na sve dosadašnje Vlade te ćemo i dalje imati partnerski odnos sa županom, načelnicima i gradonačelnicima s ovog područja – rekao je premijer Plenković obećavši da će Vlada i dalje podupirati projekte na području Sisačko-moslavačke županije gdje su, istaknuto je, do sada ugovoreni projekti iz fondova EU vrijedni gotovo dvije milijarde kuna.

– Ravnomjeran gospodarski razvoj ključ je demografskog oporavka. Nije isto živjeti u Glini ili u Zagrebu i država mora učiniti sve što može da osigura što više za život ljudi na ovome području – dodala je predsjednica pozvavši na zajedništvo te pohvalivši lokalnu vlast na dosadašnjem radu.

Za tri mjeseca gotova dokumentacija Korak bliže studentskom domu

Uvijek uz nas

– Naša je zadaća raditi na poboljšanju standarda svih građana što i činimo realizacijom mnogih zajedničkih projekata. Zahvaljujem predsjednici na svesrdnoj podršci te premijeru Andreju Plenkoviću što prepoznaje naše projekte i pomaže u njihovoj realizaciji. Predsjednik Vlade je uz nas u svakoj situaciji, bilo da je riječ o poplavama i klizištima ili o gospodarskim problemima. Radujem se napretku naše županije i znam da nas čeka još puno posla pri ostvarivanju planova i projekata, no važna je spoznaja da za to imamo znanja, iskustva i osobito – volje – rekao je župan Ivo Žinić istaknuvši Poduzetnički inkubator PISMO u Novskoj koji je centar budućeg središta videoigara u Hrvatskoj, kao i uspjeh Tehničke škole u Sisku koja će prva u Hrvatskoj na jesen imati smjer tehničara za razvoj videoigara.

SIMORA Promocija PISMA SIMORA i Sisačko-moslavačka županija osnovale svoj esport team

Iznimna postignuća

Uručena su i priznanja zaslužnim pojedincima i udrugama pa je tako prim.dr. Ivan Šipuš dobio nagradu za životno djelo, nagrade Županije za iznimna postignuća u proteklom jednogodišnjem razdoblju pripale su Ženskom vokalnom sastavu „Kraluž“ KUD-a “Posavina” Budaševo, muškoj klapi “Kolapjani” Sisak te Tamburaškom sastavu KUD-a “Seljačka sloga” Greda Sunjska. Za doprinos ugledu i promidžbi SMŽ-a priznanja su dobili Damir Kukuruzović, dr.med.spec. pedijatrije Snježana Prodanović, Udruga invalida rada Grada Siska, Miroslav Dimić i Želimir Šiško.