Izbornik
Naslovnica Županije Sisačko-moslavačka
Novo priznanje za budući centar gaming industrije u Hrvatskoj

Zlatna plaketa za inovativnu djelatnost PISMO-u

Razvojna agencija SIMORA
Foto: Razvojna agencija SIMORA
Prve videoigre nastale u Novskoj bit će predstavljene na sajmu InfoGamer u studenome

Razvojna agencija “SIMORA” dobila je još jedno priznanje za svoj projekt PISMO – Poduzetnički inkubator gaming industrije. Ovaj put Hrvatska gospodarska komora - Županijska komora Sisak uručila im je Zlatnu plaketu u kategoriji inovativna djelatnost.

Dodijeljena priznanja Zlatna kuna Zlatne plakete Uručena priznanja najboljim tvrtkama u SMŽ u 2017. godini

– Drago nam je da nas je Hrvatska gospodarska komora prepoznala, a uz njih već smo prepoznati i u Europskoj komisiji od koje smo dobili nagradu. Također smo dobili poziv za sudjelovanje s našim projektom u Tokiju i Kölnu, tako da su jedan mali projekt i mala ideja stvarno zaživjeli i poznaje nas cijela gaming industrija u Hrvatskoj, a i šire – ističe Mario Čelan, direktor Razvojne agencije Simora koji očekuje da će se u studenom na InfoGameru pojaviti s prvim videoigrama koje će izaći iz inkubatora PISMO.

Dosad je u sklopu projekta 120 učenika osnovnih i srednjih škola završilo edukaciju koju trenutačno pohađa 60 nezaposlenih osoba sa Zavoda za zapošljavanje. Radovi na objektima dobro napreduju.

– Do 28. veljače iduće godine u planu je završetak uređenja objekata Poduzetničkog inkubatora, a trenutačno smo u procesu nabave opreme, motion capture studija, fotogrametrijskog studija i bit ćemo najopremljeniji takav centar u Hrvatskoj i šire. Nadamo se da će to biti pokretač do našeg cilja da postanemo najveća županijska tvrtka s više od 1000 zaposlenih mladih ljudi u ovom području – dodao je Čelan.

Obnovljena osnovna škola "Zorka Sever" u Popovači Stvaranje boljih uvjeta rada učenicima i nastavnicima Više od 100 milijuna kuna uloženo u školske objekte na području županije