Izbornik
Naslovnica Županije Virovitičko-podravska
LOŠA GODINA ZA PČELARE, ALI IZVRSTAN MED

"Zlatna žlica" u rukama Marijana Tržića

Foto: Virovitičko-podravska županija
Tržić je ukupni pobjednik 15. županijskog i 12. međunarodnog ocjenjivanja meda

Imam 60 godina i 35 godina staža u pčelarstvu, ali nikad tako loša godina nije bila kao ova – kazao je Marijan Tržić, pčelar iz Grabrovnice na području općine Pitomača. No, Marijan će ovu godinu ipak pamtiti jer je osvajač "Zlatne žlice", kao ukupni pobjednik 15. županijskog i 12. međunarodnog ocjenjivanja meda.

Treću godinu zaredom dobili “Zlatnu bilancu” “Priznanje FINA-e dokaz je da smo dobri u onome što radimo”

Njegov med od lipe oduševio je ocjenjivački žiri, župan Igor Andrović u ime organizatora uručio mu je "Zlatnu žlicu", a predsjednik HGK ŽK Virovitica Zlatko Pleša dodijelio mu je zlatni tanjurić.

– Ovo je šlag na tortu u mojih 35 godina rada u pčelarstvu. Neki misle da se samo vrca med, no tu je jako puno posla, ali i pogleda u nebo – rekao je Marijan Tržić.

Svih ovih godina, prestižno pčelarsko priznanje "Zlatna žlica" dodjeljivalo se u sklopu Agroexpa, županijske manifestacije koja je pri kraju ljeta nudila najbolje od najboljeg s plodnih polja Slavonije i Podravine.

VIROVITIČKO-PODRAVSKA ŽUPANIJA Suradnja s Izraelom – podzemnim navodnjavanjem do vrhunskog uroda

– Zbog COVID-a nismo održali manifestaciju u sklopu Agroexpa. Godina nije bila dobra za pčelare, ali med je iznimne kvalitete – kazao je župan Andrović. Županija je za neke općine i gradove proglasila prirodnu nepogodu zbog mraza koji je pogodio bagrem, na ime toga pčelari će moći ostvariti povrat sredstava. Poljoprivrednicima je Županija dala i milijun kuna potpore.