Izbornik
Naslovnica Županije Brodsko-posavska
Godišnje nagrade HGK

Zlatne kune dobili Sigmat, Decospan i ĐĐ Montaža

1/2
Foto: Ivica Galović/PIXSELL
Predavanje o razvojnoj raznolikosti hrvatskih županija s osvrtom na Brodsko-posavsku održao je direktor Sektora za financijske institucije i ekonomske analize HGK Zvonimir Savić.

U sklopu održavanja Gospodarskog vijeća HGK – ŽK Slavonski Brod, na kojoj su predstavljene gospodarsko-socijalne statistike razvoja, najzaslužnijim pojedincima i tvrtkama za uspješno poslovanje u 2018. godini uručene su godišnje nagrade. Dobitnicima je priznanja, uime Brodsko-posavske županije, uručio zamjenik župana Stjepan Bošnjaković. Predavanje o razvojnoj raznolikosti hrvatskih županija s osvrtom na Brodsko-posavsku održao je direktor Sektora za financijske institucije i ekonomske analize HGK Zvonimir Savić.

KAPITALNI PROJEKTI Počinje obnova tvrđave sv. Ivana, gradi se studentski dom, ulaganja i u gospodarstvo

– U posljednjih nekoliko godina i na državnoj i na županijskoj razini primjetan je pozitivan trend koji je vezan za poslovanje poduzetnika. Prihodi su povećani 50 posto, kao i izvoz, broj poduzetnika raste, a tržište rada pokazuje znakove oporavka – istaknuo je Savić.

Plakete “Zlatna kuna” u kategorijama velikih, srednjih i malih trgovačkih društava s područja BPŽ-a ove godine su primili Đuro Đaković Montaža iz Slavonskog Broda, Decospan Mato furnir iz Oprisavaca te Sigmat iz Gromačnika.

– Ponosimo se svojim radnicima i njihovim radom bez toga ne bi bilo ništa. Moja želja nije bila nikakva ekspanzija, nego samo materijalno osigurati svoju obitelj. Međutim, izrodilo se to da osiguravamo 50 obitelji – rekao je vlasnik Sigmata Mato Sigurnjak.