Izbornik
Naslovnica Županije Splitsko-dalmatinska
splitsko-dalmatinska županija

Župan Boban dodijelio 50 stipendija nadarenim sportašima

Zupan splitsko dalmatinske zupanije Blazenko Boban urucio 50 stipendija mladim nadarenim sportasima
1/3
Foto: Ivana Ivanović/PIXSELL 29.05.2024., Split- Zupan splitsko dalmatinske zupanije Blazenko Boban urucio 50 stipendija mladim nadarenim sportasima Photo: Ivana Ivanovic/PIXSELL
"To su stipendije mladima koji nemaju nikakvih drugih donacija, a koji su postigli vrhunske rezultate na državnim natjecanjima. Ponosan sam što ih ima ovoliko. Mi ćemo i ubuduće nastaviti sa stipendiranjem"

Župan Splitsko-dalmatinske županije Blaženko Boban uručio je 50 stipendija mladim nadarenim sportašima s područja Splitsko-dalmatinske županije.

Stipendije su dodijeljene mladim sportašima koji su redovni učenici osnovnih te prvih i drugih razreda srednjih škola u školskoj godini 2023./2024., sukladno njihovim uspjesima na natjecanjima, a na svečanoj dodjeli i potpisivanju ugovora u splitskom hotelu Cornaro bili su i predstavnici klubova u sastavima kojih se mladi sportaši natječu.

Župan Boban zahvalio je sportašima na vrhunskim rezultatima, jer je to, kako je istaknuo, najbolja promidžba Splitsko-dalmatinske županije. Istaknuo je važnost promicanja sporta među mladima.

Sportaši iz 39 klubova

– Ove godine dodijelili smo stipendije za 50 sportaša iz 39 klubova. To su stipendije mladima koji nemaju nikakvih drugih donacija, a koji su postigli vrhunske rezultate na državnim natjecanjima. Ponosan sam što ih ima ovoliko, a mi ćemo i ubuduće nastaviti s njihovim stipendiranjem. Iz proračuna smo izdvojili 40 tisuća eura, a svatko od ovih mladih dobio je po 800 eura stipendije. Iskreno se nadam da ćemo među ovim sportašima imati olimpijce te europske i svjetske prvake – rekao je Boban i naglasio da je Splitsko-dalmatinska županija najsportskija.

Predstavnik Vaterpolo kluba Mornar Vili Mladinić zahvalio je županiji na potpori.

– Već sedam godina tajnik sam u klubu i naši sportaši su i ranije već dobivali ove stipendije. Podržavam ovu inicijativu i nadam se da će Splitsko-dalmatinska županija nastaviti s ovom praksom. Svaka pomoć sportu poput vaterpola puno znači kako bismo mogli održati razinu na koju smo došli – rekao je Vili Mladinić.

Ivan Šušnjara iz Rukometnog kluba Trilj smatra kako ova potpora osim financijski znači i nadu mladim sportašima.

– Osim što je riječ o financijskom iznosu, ova nagrada pokazuje mladim ljudima da se isplati baviti sportom. Osim što je važan za zdravlje, sport znači i napredak nacije, a naši mladi sportaši dobri su ljudi i nositelji dobrih stvari. Nadam se da će i ova manifestacija biti poticaj drugoj djeci da se bave sportom – rekao je Ivan Šušnjara.

Jedan od stipendista, Stipe Đapić iz Ragbi kluba Sinj dodijeljena sredstva uložit će u opremu.

– Naš klub uvijek ima dovoljno članova za prvi tim, a nedavno smo na prvenstvu Hrvatske bili pobjednici. Ovo mi je veliki vjetar u leđa – rekao je mladi sportaš Stipe Đapić.

– Stipe Đapić, koji nastupa za kadete U-16, svojim ponašanjem, trudom i zalaganjem na terenu i izvan njega nametnuo se kao uzor među mladim sportašima i svojim suigračima. Njegov trud nije prošao nezapaženo te je s pravom zaslužio potporu županije. Njegov uspjeh veliki je ponos za cijeli naš klub, a današnja stipendija potvrda je da se rad i trud isplate. Stipe je primjer kako trud, disciplina i predanost mogu dovesti do velikih uspjeha. Njegov uspjeh je poticaj za sve naše članove da nastave raditi i vjerovati u sebe te predstavljati svoj klub na najbolji mogući način. Ova stipendija predstavlja važan korak u daljnjem razvoju Stipe Đapića kao sportaša i osobe. Ragbi Klub Sinj nastavit će podržavati i razvijati svoje mlade talente, stvarajući tako nove generacije uspješnih sportaša koji će dostojno predstavljati klub i zajednicu – poručili su iz Ragbi kluba Sinj.

Mladi sportaši oduševljeni su dobivenim stipendijama. Bilo je i onih koji zbog obveza osobno nisu mogli doći pa su u njihovo ime došli članovi njihovih klubova.

Stipendist reprezentativac

– Zahvaljujem županiji i svima koji rade za dobrobit sporta. Ovo nije prvi put da naši mladi sportaši dobivaju ovu nagradu i priznanje od Splitsko-dalmatinske županije – izjavio je predstavnik Vaterpolskog kluba Mornar, koji je zastupao stipendista Leonarda Dragaša koji je bio spriječen doći na svečanost potpisivanja ugovora i dodjele stipendije. Razlog je više nego opravdan: Dragaš nije mogao prisustvovati potpisivanju jer je s reprezentacijom na dan dodjele stipendija sudjelovao na međunarodnom turniru u Ateni u Grčkoj.

storyeditor/2024-05-10/zelena_linija_1.png Cilj je otoke povezati s Dalmatinskom zagorom Zelena linija turiste vodi u obilazak ljepota Dalmatinske zagore Dvorana u Šestanovcu splitsko-dalmatinska županija Županija financira gradnju nove školske dvorane u Šestanovcu splitsko-dalmatinska županija 'Pravo misto' za sve subvencije, poticaje i pomoći građanima