Izbornik
Naslovnica Županije Splitsko-dalmatinska
splitsko-dalmatinska županija

'Pravo misto' za sve subvencije, poticaje i pomoći građanima

1/2
Foto: Zvonimir Barisin/PIXSELL 21.05.2024., Split - Zupan Blazenko Boban sa svojim timom predstavio je Web Portal "Pravo Misto" na kojem ce se moc pronac sve informacije o projektima Zupanije i potporama koje zupanija pruza. Photo:
Splitsko-dalmatinska županija na jednom je mjestu, na mrežnoj stranici www.pravomisto.hr, objedinila sve programe subvencija i poticaja. Na njoj građani mogu naći sve potrebne informacije o ostvarivanju svog prava

Web-adresa www.pravomisto.hr mjesto je na kojemu se nalaze svi programi subvencija, poticaja i novčanih pomoći Splitsko-dalmatinske županije.

Rokovi i obrasci

Mrežna stranica namijenjena je svim građanima koji se planiraju prijaviti na županijske programe i natječaje, a na njoj će najavljeni rokovi, navedena potrebna dokumentacija te objavljeni potrebni obrasci kako bi se mogli kandidirati ili tražiti određenu uslugu na koju imaju pravo, rekao je župan Blaženko Boban.

– Mi u Splitsko-dalmatinskoj županiji imamo više od 100 programa koji su aktivni i raspoređeni po pojedinim odjelima. No s ovom prezentiranom stranicom sada otvaramo sve projekte i programe i sve je na jednom mjestu. Sve je javno i naši sugrađani u svakom trenutku mogu vidjeti o kojim programima i projektima je riječ i što ih u datom trenutku zanima. Ovom stranicom otvaramo sve programe za korištenje našim sugrađanima, po svim strukturama. Tu su sažeti programi svih vrsta i ovo je instrument i alat u našoj županiji za koji se nadam da će ga pozdraviti svi građani. Tu se nalaze obrasci, opis programa, kontakt-osoba te sve ostale potrebne informacije. Ovo je naš autohtoni proizvod na kojemu je duže vrijeme rađeno – istaknuo je župan Boban koji je naglasio da će se mrežne stranice nadopunjavati i širiti.

– Isti ovaj proizvod trebat ćemo dorađivati i nadograđivati novim programima i projektima. Mi smo odlučili na brojci stotinu javnosti prezentirati naš proizvod. Sada ćemo dobiti više vremena za rad i djelotvornost, sada će građanima sve informacije biti puno jasnije i dostupnije i siguran sam da će svi u Splitsko-dalmatinskoj županiji biti zadovoljni. Od srca se zahvaljujem svima koji su sudjelovali u implementaciji i digitalizaciji ovog projekta. Splitsko-dalmatinska županija uistinu je 'pravo misto' – poručio je župan Boban.

Javni rezultati

Pročelnik Kabineta župana Davor Pavić rekao je kako je cilj ovoga programa građanima dati na uvid sve programe Splitsko-dalmatinske županije koji su podijeljeni u tri faze.

– Imamo fazu otvorenih natječaja, najavljenih natječaja, ali i zatvorenih natječaja s rezultatima te imenima i prezimenima onih kojima su odobrena sredstva – rekao je Pavić i dodao kako za svaki program postoji nadležna osoba koja će biti na izravnoj usluzi građanima. Na Pravom mistu nalaze se kontakt-podaci te osobe kojoj se građani mogu izravno obratiti budu li im trebale dodatne informacije ili pomoć u podnošenju prijave.

– Ovim se otvara i novo poglavlje u transparentnom poslovanju jer će po završetku natječaja odmah biti objavljeno tko je ostvario pravo iz svog zahtjeva. Skraćujemo put do ostvarivanje prava – istaknuo je Pavić.

Riječ je o izvornom informacijskom programu koji je izradio stručni tim u Splitsko-dalmatinskoj županiji kojoj je, ističu njezini čelnici, osnovni cilj biti učinkovit servis svim svojim žiteljima. Stoga je Županija, između ostalih aktivnosti, permanentno aktivna u organizaciji i provedbi projekata subvencija, poticaja i novčanih pomoći za razne djelatnosti i aktivnosti. Ovi programi namijenjeni su fizičkim i pravnim osobama, a kao krajnji cilj imaju sveobuhvatan, ravnomjeran i ubrzan razvoj naše županije te podizanje kvalitete života za sve njene žitelje.

Upravo je zbog toga Splitsko-dalmatinska županija pokrenula ovaj projekt pod nazivom "Pravo misto".

– Želja nam je na jednome mjestu, Pravome mistu, ponuditi građanima sve programe poticaja, subvencija i novčanih pomoći. Želimo svim zainteresiranim osobama olakšati uvid u sve bitne informacije vezane za programe koje za njih provodimo. Radujemo se budućim prijavama – poručili su iz Splitsko-dalmatinske županije građanima koji sada sve informacije potrebne za ostvarivanje prava iz nekog od brojnih programa mogu dobiti na jednom mjestu, uključujući i kontakt osobe zadužene za pomoć građanima kod prijave, kao i rezultate natječaja koji će biti javno objavljeni.

Dvorana u Šestanovcu splitsko-dalmatinska županija Županija financira gradnju nove školske dvorane u Šestanovcu storyeditor/2024-05-10/zelena_linija_1.png Cilj je otoke povezati s Dalmatinskom zagorom Zelena linija turiste vodi u obilazak ljepota Dalmatinske zagore storyeditor/2024-05-02/PXL_020524_113915276.jpg Konzervacija i prezentacija lokaliteta Manastirine stoji pola milijuna € Predstavljen projekt sanacije Manastirina i groba sv. Dujma