Izbornik
Naslovnica Županije Šibensko-kninska
Na sjednici Vlade

Župan Goran Pauk imenovan u Odbor regija

Goran Pauk
Foto: Dusko Jaramaz/PIXSELL
Odbor regija savjetodavno je tijelo Europske unije koje predstavlja europske regionalne i lokalne vlasti. Čine ga izabrani lokalni i regionalni predstavnici iz svih 28 država članica

Na zatvorenom dijelu 135. sjednice Vlade Republike Hrvatske koja je održana 3. siječnja predsjednik Hrvatske zajednice županija i šibensko-kninski župan Goran Pauk imenovan je u Odbor regija Europske unije, prenijeli su iz Šibensko-kninske županije.

Svečana primopredaja Šibensko-kninska županija Bolnica obnovljena, radove će platiti od ušteda na grijanju

Sukladno imenovanju, župan Pauk će hrvatsku područnu (regionalnu) samoupravu u Odboru regija predstavljati uz dosadašnje članove – dubrovačko-neretvanskog župana Nikolu Dobroslavića, brodsko-posavskog župana Danijela Marušića i istarskog župana Valtera Flegu.

Temeljem objedinjenog prijedloga Hrvatske zajednice županija, Udruge gradova i Udruge općina, izmijenjena je Odluka o imenovanju članova i zamjenika članova u Odbor regija Europske unije, u mandatnom razdoblju 2015.-2020. godine. Izmijenjenom odlukom razrješuje se dio dosadašnjih članova i zamjenika članova i to Predrag Štromar, Jelena Pavičić Vukičević, Snježana Bužinec, Viviana Benussi, Ivan Vučić, Tulio Demetlika i Josipa Rimac.

Tvrđava Sv. Nikole Kreće uređenje Županija od države na korištenje dobila otočić Školjić u kanalu sv. Ante

Novim se  članicama i članovima u Odbor regija Europske unije u navedenom mandatnom razdoblju, uz župana Pauka, imenuju i Jelena Pavičić Vukičević, zamjenica gradonačelnika Grada Zagreba i Ivan Gulam, općinski načelnik Općine Pirovac, a zamjenicom i zamjenicima članova imenuju se koprivničko-križevački župan Darko Koren, međimurski župan Matija Posavec, Anteo Milos, gradonačelnik Grada Novigrada-Cittanova i gradonačelnica Pleternice Antonija Jozić.

Goran Pauk Hrvatska zajednica županija Pauk: Upravljanje otpadom velik izazov

Odbor regija savjetodavno je tijelo Europske unije koje predstavlja europske regionalne i lokalne vlasti. Čine ga izabrani lokalni i regionalni predstavnici iz svih 28 država članica. Oni u Odboru regija iznose svoja mišljenja o zakonodavstvu EU koje izravno utječe na regije i gradove. Odbor regija omogućuje regijama i gradovima da službeno iznesu svoje stavove u zakonodavnim postupcima EU i tako osigurava poštovanje položaja i potreba regionalnih i lokalnih vlasti. Članovi Odbora regija izabrani su predstavnici u lokalnim ili regionalnim tijelima vlasti, a broj članova po državi ovisi o broju stanovnika te države. Članovi iz jedne države čine nacionalno izaslanstvo koje odražava političku, geografsku, regionalnu i lokalnu ravnotežu te države.

Posjet Danskoj i Švedskoj Posjet Skandinaviji Švedska i Danska dobar primjer upravljanja komunalnom infrastrukturom