Izbornik
Naslovnica Županije Krapinsko-zagorska
VELIKO HVALA

Župan Kolar primio darivatelje krvi s jubilarnim brojem davanja krvi

darivatelji krvi
Foto: Krapinsko-zagorska županija
Nakon prijema u Krapini, darivatelji krvi istog dana bili su na tradicionalnom prijemu kod predsjednice Republike Hrvatske Kolinde Grabar-Kitarović, koja im je uručila priznanja

U petak, 28. listopada 2016. godine župan Krapinsko-zagorske županije Željko Kolar održao je prijem za darivatelje krvi s jubilarnim brojem davanja krvi, izvijestila je Krapinsko-zagorska županija.

Na prijemu u Krapini bila su 32 dobrovoljna darivatelja/ice krvi koji su tijekom 2014. i 2015. godine ostvarili jubilarni broj davanja krvi. Za muškarce to je 100 ili više davanja a za žene 75 ili više. Nakon prijema, župan KZŽ Željko Kolar istaknuo je: „Ovaj prijem održali smo kako bismo darivateljima krvi rekli jedno veliko HVALA za humanu gestu koju čine, zbog koje su spašeni brojni ljudski životi. Zamolili smo darivatelje krvi da budu ambasadori, odnosno promotori darivanja krvi, posebice među mlađom populacijom, kako bi izvrsna tradicija na području Krapinsko-zagorske županije bila nastavljena. Naime, prosjek darivanja krvi na području Krapinsko-zagorske županije puno je viši nego što je u Europskoj uniji, a u proteklih pet godina u Republici Hrvatskoj smo ili na prvom ili na drugom mjestu po prikupljenim dozama krvi“, rekao je župan Kolar. 

Nakon prijema u Krapini, darivatelji krvi istog dana bili su na tradicionalnom prijemu kod predsjednice Republike Hrvatske Kolinde Grabar-Kitarović, koja im je uručila priznanja. Prijemu u Krapini nazočila je i zamjenica župana KZŽ Jasna Petek.