Izbornik
Naslovnica Županije Zadarska
Tradicionalno druženje

Župan Longin posjetio benediktinke i franjevce

Foto: Zadarska županija
Župan je pohvalio rad časnih sestara na očuvanju tradicije i kulturne baštine te trud u stvaranju vlastitih proizvoda koji su postali prepoznatljivi i izvan županije

Već tradicionalno u povodu božićnih i novogodišnjih blagdana župan Božidar Longin u pratnji suradnika posjetio je benediktinke samostana svete Marije i franjevce samostana svetoga Frane u Zadru.

Tradicionalni prijam Nadbiskup Želimir Puljić kod župana

Uz prigodne blagdanske darove, župan je redovnicama zaželio sretan Božić, dobro zdravlje u idućoj godini te uspjeh u svakodnevnom duhovnom djelovanju. Pohvalio je rad časnih sestara na očuvanju tradicije i kulturne baštine te trud u stvaranju vlastitih proizvoda koji su postali prepoznatljivi i izvan granica naše županije.

U samostanu svetog Frane u Zadru župana i suradnike ugostili su provincijal Franjevačke provincije sv. Jeronima fra Andrija Bilokapić i gvardijan fra Ante Kekez.

Uz razmjenu prigodnih poklona, razgovarali su o brojnim aktualnostima s naglaskom na stanje na području Zadarske županije. Župan Longin istaknuo je kako je godina na zalasku za Zadarsku županiju bila po mnogočemu uspješna, pogotovo na gospodarskom planu te da ima puno razloga za zadovoljstvo i optimizam u idućem razdoblju.