Izbornik
Naslovnica Županije Šibensko-kninska 72 pregleda
provjere utrošenih sredstava

Župan Pauk u obilasku: OPG Katić ove godine isporučit će 500 tona lubenice

Lubenice na imanju OPG Katić
Foto: Šibensko-kninska županija
Župan Pauk susreo se i s mladim poduzetnikom Robertom Konfortom koji ga je upoznao s problemima poljoprivrednika

Župan Goran Pauk u pratnji zamjenice Anje Šimprage, v.d. pročelnice Upravnog odjela za poljoprivredu i ruralni razvoj Višnje Marasović i načelnika Općine Biskupija Milana Đurđevića u okviru redovite provjere namjenskih utrošenih sredstava iz programa u poljoprivredi obišli obiteljsko poljoprivredno gospodarstvo Katić u Biskupiji.

OPG Dragana Katića obrađuje 12 hektara površine u Biskupiji, a osim što uzgaja povrtlarske kulture – lubenice i kupusnjače, gospodarstvo proizvodi i vlastiti sadni materijal uz primjenu suvremene mehanizacije za sjetvu i kalamljenje sadnog materijala u  plastenicima koji se prostiru na oko 300 metara kvadratnih, izvijestili su iz Županije.

Foto: Šibensko-kninska županija

Obiteljsko gospodarstvo ove će godine isporučiti lokalnim trgovačkim centrima Djelu i Tommyju oko 500 tona lubenice izuzete kvalitete, a za jesensku proizvodnju očekuju prinos oko 100 tona kupusa. Sav prihod ostvaruju isključivo od poljoprivrede, a ove godine odobrena su im sredstava za kupnju pumpe za navodnjavanje. Na svom gospodarstvu organiziraju i stručne posjete učenika i studenata kako bih vidjeli proces proizvodnje i upoznali se sa suvremenom mehanizacijom (robotika za sadnju, kalemljenje), te obišli suvremeno opremljeni staklenik.

U obilasku polja s nasadima kasnih sorti lubenica, župan Pauk susreo se i s mladim poduzetnikom Robertom Konfortom koji je upoznao župana s problemima poljoprivrednika. Robert u zatvorenom prostoru proizvodi rajčicu, krastavce i papriku, te na poljima ječam i kukuruz šećerac a svoje proizvode prodaje na šibenskoj tržnici.