Izbornik
Naslovnica Županije Zagrebačka
Kuglački klub Zaprešić

Župan pohvalio pobjedničke kuglače iz Zaprešića: ‘Ponos ste svoga grada, županije i cijele zemlje’

Foto: Zagrebačka županija
U jednoj natjecateljskoj sezoni osvojili su Svjetski kup, Ligu prvaka i Prvenstvo Republike Hrvatske. I sve to bez ijedne izgubljene utakmice

U jednoj natjecateljskoj sezoni osvojili su Svjetski kup, Ligu prvaka i Prvenstvo Republike Hrvatske. I sve to bez ijedne izgubljene utakmice. Kuglači Zaprešića ostvarili su nevjerojatan uspjeh, takav se u sportu rijetko postiže. Tim ih je povodom prošle srijede primio župan Zagrebačke županije Stjepan Kožić, koji nije krio ponos i zadovoljstvo rezultatima i uspjesima igrača ovog kluba.

Radovi srednjoškolaca mogli su se kupiti na zaprešićkoj tržnici Humanitarni uskršnji sajam Prodavali ukrase i sapune za štićenike iz Laduča

Očekujemo još uspjeha

– Ugodan je ovo trenutak. Osvojili ste sve što se u kuglačkom sportu može osvojiti! Bravo dečki, čestitke vama i onima koji su vas vodili. Ponos ste i svojega grada i Županije i Republike Hrvatske u cjelini – kazao je župan Zagrebačke županije, dodavši da do uspjeha nije došlo preko noći, dapače potrebno je bilo, rekao je, puno truda, vremena i odricanja.

– Od vas očekujemo još ovakvih rezultata! – naglasio je župan. Kuglačima Zaprešića uručio je zahvalnicu za naročita postignuća na području razvitka sporta i izniman doprinos u promociji Zagrebačke županije u zemlji i svijetu, te poklon-bon u vrijednosti 10.000 kuna za nabavu sportske opreme. Podsjetio je i da je Županija u ovoj godini, kroz proračun, predvidjela za sport više od 7 milijuna kuna. U ime Kuglačkoga kluba Zaprešić na prijemu je zahvalio njegov predsjednik Nikola Funda. Rekao je da su ostvareni rezultati vrhunski, ali i da bi ovakav uspjeh bilo teško ostvariti bez sinergije igrača, trenera i vodstva kluba, podrške Grada, Županije i sponzora. I bez novosagrađene kuglane.

Special Power League U Puli održan 3. turnir nogometne lige za djecu s teškoćama u razvoju

– Ponosni smo na ono što smo ostvarili u samo jednoj sezoni, u sportu je to “vrh vrhova” – istaknuo je Funda.

Početak nove priče

Planove kluba iznio je njegov dopredsjednik Lovro Benčević.

– Počeli smo razvijati novu priču. Želja nam je da na kuglanu dolazi što više djece, kako bi od njih stvorili, u desetak godina, nove svjetske prvake. Cilj nam je popularizirati kuglanje i u tom smislu jačati marketinške aktivnosti – rekao je Benčević.

Inače, Kuglački klub Zaprešić utemeljen je 25. studenoga 1979. godine. Aktualni je klupski prvak svijeta i osvajač europske Lige prvaka. Osim toga, igrači ovog kluba osvojili su i dva pokala, NBC i Europa. Nadalje, ovaj je klub iz Zaprešića šesterostruki prvak Hrvatske te višestruki pobjednik kupa Hrvatske.

Sportski uspjeh Projekt za uključenje djece i mladih u zajednicu