Izbornik
Naslovnica Županije Požeško-slavonska

Županica Jozić: Želimo stvoriti dobro poslovno okruženje i privući nove ulagače

1/3
Foto: pszupanija.hr
“Poduzetništvo nije posao na koji odeš, a po završetku radnog vremena više ne razmišljaš o njemu, nego se s njime budiš, prolaziš kroz dan te naposljetku navečer ideš spavati”

Županijska komora Požega u svojim je prostorijama održala sjednicu Gospodarskog vijeća te stručno-poslovne organizacije, izvijestili su iz Požeško-slavonske županije. Uz predsjednika Županijske komore Požega Luku Balenovića, Zvonimira Savića, glavnog ekonomista HGK i posebnog savjetnika predsjednika Vlade RH, koji se javio putem videoveze, predstavnika HAMAG BICRO-a, predstavnika Ministarstva gospodarstva i održivog razvoja te gospodarstvenike iz Požeško-slavonske županije, u radu sjednice Gospodarskog vijeća sudjelovala je i županica Antonija Jozić.

Način razmišljanja 

Nakon kratkog uvodnog izlaganja predsjednika komore Luke Balenovića, nazočnima se obratila županica Jozić uvodnim pozdravima.

Foto: pszupanija.hr

– Proteklih osam godina, kao gradonačelnica Pleternice, upoznala sam se sa svima vama gospodarstvenicima te smo intenzivno surađivali. Sada imam čast obnašati dužnost županice te se nadam da ćemo dosadašnju izvrsnu suradnju još produbiti. Kao osoba koja dolazi iz poduzetničke obitelji i koja se već dugi niz godina bavi time, moram reći da mi je poduzetništvo od malih nogu usađeno u način razmišljanja. Poduzetništvo nije posao na koji odeš, a po završetku radnog vremena više ne razmišljaš o njemu, nego se s njim budiš, prolaziš kroz dan te naposljetku navečer ideš spavati. O tome svjedočim i sama te životno razumijem probleme poduzetnika – rekla je županica te dodala kako će Županija učiniti sve što treba kako bi svakom poduzetniku, gospodarstveniku i poljoprivredniku olakšala poslovanje.

Naglasila je da i 30 godina nakon uspostave suverene i moderne Hrvatske još uvijek postoji mišljenje kako su država ili jedinice lokalne  ili regionalne samouprave te koje bi trebale otvarati tvrtke.

– Tvrtke otvarate vi, radna mjesta kreirate vi, naši gospodarstvenici, a mi smo oni koji moramo stvoriti okruženje za vaš poduzetnički pothvat kako biste ga vi što lakše ostvarili – rekla je napominjući da se to ostvaruje jednostavnijim procedurama osnivanja, pojednostavljivanjem administracije, poreznim reformama itd.

Poticaj investitorima

Županica je kazala da su jedinice lokalne i regionalne samouprave osnivači poduzetničkih zona i centara koji su prilika za nove poduzetnike.

Foto: pszupanija.hr

– U našoj županiji postoje brojni projekti koje vi sami provodite. Često oni nisu dovoljno medijski popraćeni, a brojni od vas samozatajno i vrijedno rade. No da bi se stvorilo pozitivno poslovno okruženje, jako je važno da vaši pozitivni primjeri budu vidljivi i ljudima poznati. Zato želim sljedeće četiri godine surađivati s vama, ljudima koji imaju viziju razvoja gospodarstva naše županije te pokazati investitorima zašto bi se trebali odlučiti za našu županiju – kazala je županica.

Na kraju je zaključila da kroz mehanizam oporavka i otpornosti Republika Hrvatska ima na raspolaganju 6,3 milijarde eura bespovratnih sredstava.