Izbornik
Naslovnica Županije Brodsko-posavska
VRIJEDNA DONACIJA

Županija će Društvu Crvenog križa sufinancirati nabavu opreme

Foto: Brodsko-posavska županija
Ulaganjima u institucije, opremu i ostale potrebe u zdravstvu Brodsko-posavska županija nastavlja kontinuirano skrbiti o zdravstvenom sustavu na svom području.

Ravnateljici slavonskobrodskog Gradskog društva Crvenog križa Mirjani Matanović prošlog je tjedna u uredu župana uručena odluka o sufinanciranju interventnog tima.

Svečanosti su nazočili župan Danijel Marušić, koji je i donio odluku, te njegov zamjenik Marko Šimić.

Temeljem te odluke, Brodsko-posavska županija će putem sredstava osiguranih u proračunu sufinancirati nabavu opreme za potrebe interventnog tima Hrvatskog Crvenog križa – Društva Crvenog križa Brodsko-posavske županije u ukupnom iznosu od 70 tisuća kuna.

Ulaganjima u institucije, opremu i ostale potrebe u zdravstvu Brodsko-posavska županija nastavlja kontinuirano skrbiti o zdravstvenom sustavu na svom području.

– Stanovnicima želimo zajamčiti kvalitetnu, dostupnu, modernu i adekvatnu zdravstvenu skrb, primjerenu standardima 21. stoljeća – poručio je župan Marušić.

Ravnateljica Crvenog križa Mirjana Matanović nedavno je s Ministarstvom poljoprivrede potpisala i ugovor o dodjeli bespovratnih sredstava za infrastrukturno opremanje posrednika u lancu doniranja hrane i banke hrane "Doniraj, ne bacaj!".

Riječ je o ugovorima koji se financiraju sredstvima EU Mehanizma za oporavak i otpornost, u okviru provedbe reformske mjere "Unapređenje sustava doniranja hrane".

Prezentacijom stvaralaštva mladih Crvenog križa osnovnih i srednjih škola, brodski Crveni križ sudjelovao je i u obilježavanju Mjeseca borbe protiv ovisnosti.