Izbornik
Naslovnica Županije Zagrebačka
Javni poziv

Županija dijeli 2,4 milijuna kn potpore

Foto: Igor Kralj/PIXSELL/Ilustracija
Visina iznosa sufinanciranja utvrđivat će se u skladu s indeksom razvijenosti jedinica lokalne samouprave

Gradovi i općine s područja županije te pravne osobe kojima je osnivač Zagrebačka županija, odnosno osnivači su im grad i općine na području županije, imaju pravo na bespovratna sredstva županije u iznosu od 2,4 milijuna kuna. Dodjeljuju se u svrhu sufinanciranja troškova izrade projektne dokumentacije, i to za projekte koji će se financirati iz europskih strukturnih i investicijskih fondova, programa EU i ostalih izvora. Javni poziv, koji je objavila općina, otvoren je do iskorištenja sredstava, a najkasnije do 30. rujna 2020. godine.

Počela gradnja novog cjevovoda na području Svetog Ivana Zeline Više od 98% Zeline i Bedenice dobit će vodovod

Visina iznosa sufinanciranja, poručuju iz Županije, utvrđivat će se u skladu s indeksom razvijenosti jedinice lokalne samouprave. Svaka jedinica može prijaviti najviše četiri dokumenta za sufinanciranje, a maksimalan iznos potpore po jednom prijavitelju iznosi 280.000 kuna. U prihvatljive troškove spada izrada pojedinačnih dokumenata poput studija izvodljivosti, tehničkih elaborata i izvedbenih projekata, te skupnih dokumenata poput, na primjer, studije izvodljivosti s analizom troškova i koristi.

Prihvatljivi troškovi su svi izdaci koji se odnose na izradu dokumenta iz Projektne dokumentacije čija je izrada ugovorena od 1. lipnja 2019. do dana podnošenja prijave na Javni poziv, a dokazivat će se kao original ili ovjerena kopija računa i izvod o plaćanju. Prijava na natječaj vrši se elektronski, putem sustava ePrijave koji je dostupan na poveznici eprijave.hr.

Zagrebačka županija Raspored besplatnih pregleda kože za veljaču, ožujak i travanj

Nakon završetka ePrijave potrebno je ispisati prijavni obrazac, potpisati ga i ovjeriti te poslati u roku od sedam dana od dana ePrijave (bez priložene propisane dokumentacije) preporučenom poštom s naznakom „Prijava na javni poziv za sufinanciranje izrade projektne dokumentacije u 2020. “ na vanjskom dijelu omotnice, na adresu Zagrebačke županije.