Izbornik
Naslovnica Županije Zagrebačka
PRIJAVE SU OTVORENE DO 12. OŽUJKA kuna

Županija dijeli 2,9 milijuna za kulturu

Foto: Vjeran Zganec Rogulja/PIXSELL
Sredstva će se dodjeljivati za knjižničnu, izdavačku i muzejskogalerijsku djelatnost, amaterizam u kulturi, zaštitu kulturnih dobara te za manifestacije u kulturi. Prijaviti se mogu udruge, umjetnici...

Putem javnog poziva Zagrebačka županija podijelit će 2,94 milijuna kuna za predlaganja programa javnih potreba u kulturi. Prijedlozi programa zaprimaju se do 12. ožujka, a sredstva će se dodjeljivati za knjižničnu, izdavačku i muzejsko-galerijsku djelatnost, amaterizam u kulturi, zaštitu kulturnih dobara te za manifestacije u kulturi.

UMRO PRIJE 61 GODINU U Krašiću obilježena obljetnica smrti blaženog kardinala Alojzija Stepinca

– Žitelji Zagrebačke županije ponosni su čuvari tradicije i kulture svog kraja o čemu najbolje svjedoči činjenica da je upravo županijska Zajednica kulturno-umjetničkih udruga, s gotovo dvjestotinjak članica u kojima djeluje 15 tisuća ljudi, najveća zajednica te vrste u Hrvatskoj – rekao je župan Zagrebačke županije Stjepan Kožić dodajući da se i ove godine, kao i svake, očekuje velik interes za ovaj javni poziv.

Pravo podnošenja programa, javljaju u Županiji, imaju samostalni umjetnici, udruge, umjetničke organizacije, ustanove u kulturi, pravne i fizičke osobe koje obavljaju djelatnosti u kulturi i medijima, kao i pravne i fizičke osobe za potrebe zaštite i očuvanja kulturnih dobara i arheološke baštine te gradovi i općine s područja Zagrebačke županije.

Završena je 13,7 milijuna kuna vrijedna energetska obnova Boravak 443 đaka u školi postao ugodniji

Prijave su moguće na dva načina: elektronički putem sustava e-Prijave, u kojem slučaju podnositelj mora poslati i original prijavnog obrasca putem preporučene pošte na adresu Županije, a drugi je način preporučenom poštom, na način da se popunjeni zahtjev s pripadajućom dokumentacijom pošalje na istu adresu. Sve informacije dostupne su na webu Županije.