Izbornik
Naslovnica Županije Zagrebačka
Prijavite kandidate

Županija dijeli priznanja zaslužnima

Foto: Dražen Kopač
Priznanja se dodjeljuju za razvoj županije i njezino promicanje u zemlji i svijetu

Zagrebačka županija dodijelit će javna priznanja pojedincima i pravnim osobama, ustanovama, udrugama, zaslužnima za gospodarski, društveni i kulturni razvoj Zagrebačke županije te njezino promicanje u zemlji i svijetu.

Natječaj za dodjelu javnih priznanja otvoren je do 15. svibnja 2022. godine. Prijedlog za dodjelu javnih priznanja, kažu u Županiji, mogu podnijeti članovi Županijske skupštine, radna tijela, župan Zagrebačke županije, građani, udruge građana, poduzeća, vjerske zajednice, kulturne, sportske i druge ustanove.

– Potencijalni kandidati mogu biti pojedinci ili pravne osobe koji su svojim kontinuiranim i izuzetno važnim gospodarskim, kulturnim, znanstvenim, stručnim, umjetničkim, pedagoškim ili drugim javnim radom dali trajan doprinos i postigli izuzetne rezultate na unapređenju stanja i razvitka pojedinih djelatnosti te njezinoj međunarodnoj promidžbi. Također, budući dobitnik javnog priznanja treba u svojoj sredini uživati ugled uzorna djelatnika i stručnjaka. Kao jedan od kriterija navodi se i ostvaren rezultat u ukupnom gospodarskom ili društvenom razvitku Zagrebačke županije – poručuju iz županijske uprave.

Prijedlog za dodjelu javnih priznanja mora sadržavati životopis kandidata, točan naziv trgovačkog društva, ustanove, udruge ili druge pravne osobe koja je predložena za dodjelu javnih priznanja, i to uz temeljito obrazloženje razloga predlaganja, odgovarajuću dokumentaciju i podatke o predlagatelju ispunjene na obrascu koji se može preuzeti na web-stranicama Zagrebačke županije.

Svi prijedlozi podnose se putem pošte na adresu sjedišta Županije u Ulici grada Vukovara u Zagrebu ili elektroničkom poštom.

Maksimalni iznos po korisniku je 100 tisuća kuna Poduzetnicima za nabavu strojeva i opreme 7 milijuna kuna bespovratne potpore Županije Dodjela nagrada Aduti za Suncokret ruralnog turizma DVODNEVNA EDUKACIJA Austrijski stručnjaci educirali o ekološkoj poljoprivredi