Izbornik
Naslovnica Županije Zagrebačka
besplatno

Županija financira liječenje u Naftalanu

Naftalan
Foto: Matija Habljak/PIXSELL
Zahtjeve za bolničko liječenje potrebno je dostaviti specijalnoj bolnici naftalan do 1. lipnja 2019. godine

Zagrebačka županija ove će godine financirati s 583.500 kuna usluge bolničkog liječenja hrvatskih branitelja, dobrovoljnih vatrogasaca te stanovnika Zagrebačke županije oboljelih od psorijaze u Specijalnoj bolnici za medicinsku rehabilitaciju Naftalan.

Na sjednici je prihvaćeno izvješće o radu župana za drugu polovicu 2018. godine. Podnesena su i izvješća o ukupnoj šteti od elementarnih nepogoda u 2018. koja iznosi 8,9 milijuna kuna Na Županijskoj skupštini potvrđena inicijativa iz 2018. Županija od HZZO-a traži izmjenu Mreže hitne medicine i 60 T1 timova, 5 T2 timova, doktore...

Medicinska će rehabilitacija u trajanju od 10 dana biti osigurana za 100 hrvatskih branitelja. Za to je osigurano 333.500 kuna. Inače, u proteklih šest godina rehabilitaciju u Naftalanu prošlo je više od 440 branitelja s područja Zagrebačke županije. Za medicinsku rehabilitaciju dobrovoljnih vatrogasaca uključenih u Vatrogasnu zajednicu Zagrebačke županije osigurat će se 100.000 kuna, čime će desetodnevna rehabilitacija biti omogućena za 30 vatrogasaca.

Objavljen raspored pregleda ranog otkrivanja melanoma Od 4. do 26. ožujka besplatni pregledi kože po gradovima

Ujedno, liječenje u trajanju od 14 dana u Naftalanu osigurat će se i za 30 pacijenata oboljelih od psorijaze, a Županija će za tu namjenu osigurati 150.000 kuna. Pravo na besplatno liječenje u sve tri kategorije mogu ostvariti osobe s prebivalištem na području Zagrebačke županije te s odgovarajućom medicinskom dokumentacijom (mišljenje i nalaz liječnika specijalista o potrebi bolničkog liječenja), a o opravdanosti i terminima liječenja odlučit će liječničko Povjerenstvo SB Naftalan.

Zahtjev za liječenje podnosi se Specijalnoj bolnici Naftalan, a pritom je važno napomenuti da će liječničko Povjerenstvo dati prednost osobama koje tijekom 2018. ili ranije nisu koristile usluge liječenja u Naftalanu putem ovog programa Zagrebačke županije, a u svrhu što boljeg rasporeda i dodjele termina liječenja, pozivaju se svi zainteresirani da svoje zahtjeve dostave Specijalnoj bolnici Naftalan do 1. lipnja.

Obilazak novouređenih škola Župan Stjepan Kožić obišao osnovne škole u Prigorju Brdovečkom i Mariji Gorici Uređena školska kuhinja, bivši učiteljski stan postao je učionica, a dobili su i pametne ploče