Izbornik
Naslovnica Županije Koprivničko-križevačka
Atletska staza, nogometno, rukometno i dva košarkaška igrališta...

Županija izdvojila 1,2 milijuna eura za novo sportsko igralište u Koprivnici

storyeditor/2024-07-12/PXL_120724_117420118.jpg
1/2
Foto: Damir Špehar/PIXSELL OBNOVLJENO IGRALIŠTE obišli su župan Darko Koren i gradonačelnik Mišel Jakšić sa suradnicima, ravnateljima škola i predstavnicima projektanata i izvođača radova
Novi sportski kompleks kod zgrade Srednje i Obrtničke škole od jutra do mraka pun je malih i velikih sportaša, rekreativaca i šetača

Koprivnica je dobila novo sportsko igralište pokraj zgrade Srednje i Obrtničke škole te novog Centra kompetentnosti. Igralište kod sportske dvorane zasjalo je u punom sjaju te je već danima od jutra do mraka prepuno malih i velikih rekreativaca, sportaša, šetača. Obnovljeno igralište prošlog su tjedna obišli župan Darko Koren i gradonačelnik Mišel Jakšić sa suradnicima, ravnateljima škola i predstavnicima projektanata i izvođača radova.

Škole, kvart, grad

Cijeli sportski kompleks ima novu atletsku stazu, nogometno, rukometno i dva košarkaška igrališta, prostor s umjetnom travom za bacačke atletske discipline, vježbalište sa spravama, prostor za skok u dalj, novu rasvjetu, odvodnju, uređen prilazni plato, minitribine s 320 sjedećih mjesta.

Župan Darko Koren prilikom obilaska novouređenog igrališta naglasio je kako će se svečano otvorenje upriličiti početkom iduće školske godine koja kreće tjedan poslije od predviđenoga, odnosno 9. rujna. Posao je, kaže, dovršen u skladu s ugovorenim rokovima, a projekt je, osim školama, novi sadržaj i novo lice donio cijelom tom gradskom kvartu i Koprivnici.

– Projekt je vrijedan oko 1,2 milijuna eura i u cijelosti je financiran iz proračuna Županije. U pravilu, takve projekte u našim općinama financijski smo zatvarali i s jedinicama lokalne samouprave. Sad nije bilo potrebe da grad uskače, ali u dogovoru s njima imamo u planu uređenje dijela unutarnjeg prostora školskog objekta gdje će oni biti partneri – ističe Koren.

U proteklom razdoblju obnovljena su školska igrališta u Križevcima, Đelekovcu i Goli, dovršava se igralište u Kalinovcu, a radi se u Drnju te se obnavlja rukometno i odbojkaško igralište gimnazije u Križevcima. Koren naglašava kako je dovršen veliki investicijski ciklus u školstvu u županiji u kojem je sagrađeno pet školskih sportskih dvorana i dva centra kompetentnosti.

OBNOVLJENO IGRALIŠTE obišli su župan Darko Koren i gradonačelnik Mišel Jakšić sa suradnicima, ravnateljima škola i predstavnicima projektanata i izvođača radova
Foto: Damir Špehar/PIXSELL OBNOVLJENO IGRALIŠTE obišli su župan Darko Koren i gradonačelnik Mišel Jakšić sa suradnicima, ravnateljima škola i predstavnicima projektanata i izvođača radova

– Ušli smo u fazu priprema za drugi investicijski ciklus u školstvu, a radit će se na 12 projekata koji za cilj imaju uvođenje jednosmjenske nastave, podizanje standarda i proširenje prostora – otkriva župan.

Koren je na koncu pozvao sve korisnike novog igrališta kod popularnog koprivničkog "školaka" da vode računa o tome da su tu ugrađeni suvremeni materijali koji su dosta osjetljivi. Zato su i postavljene ploče s upozorenjima da se na igralište ne dolazi prijevoznim sredstvima ni s kućnim ljubimcima, kao i da se uništava inventar.

Kvalitetnija nastava

Gradonačelnik Mišel Jakšić zahvalio je Županiji i složio se kako je riječ o sjajnom projektu za obrazovanje, ali i za kvalitetu života u gradu. Za mlade ljude, učenike, rekreativce – novo igralište je doista nešto što veseli, domeće on i podsjeća kako je to lijep ukras gradskom kvartu u kojem je sagrađen novi školski centar kompetentnosti, obnovljena Podravkina upravna zgrada, a uskoro počinje obnova obližnje Starčevićeve ulice.

Novim su igralištem oduševljeni i ravnatelj Srednje škole Mario Latin te ravnatelj Obrtničke škole Zlatko Martić koji su rekli kako će im to mnogo značiti za kvalitetnije provođenje nastavnog programa.

storyeditor/2024-07-14/projekt_2.jpg Donji Andrijevci - razvoj ruralnog turizma i razvijanje vlastitih obrta Projektom spojili biznis i kulturnu baštinu te dali novi kreativni poticaj mladima storyeditor/2024-07-12/bj_b_mogu_ja_mozes_ti.jpg Projekt "Mogu ja, možeš i ti!", izobrazno-informativne aktivnosti o gospodarenju otpadom Navika odvojenog prikupljanja otpada stvara se u djetinjstvu storyeditor/2024-07-12/smz_a_slager_PXL_100724_117335072.jpg Za projekt "Virtualna šetnja Naturom SMŽ" županiji je uručen ugovor vrijedan 66.106,25 eura U Sisku održan koordinacijski sastanak Vlade RH sa županima