Izbornik
Naslovnica Županije Splitsko-dalmatinska
URUČENI KLJUČEVI

Županija kupila devet vozila za hitnu pomoć

1/2
Foto: Splitsko-dalmatinska županija
Nova vozila koja je kupila Splitskodalmatinska županija vrijedna su više od 4 milijuna kuna

Ključeve četiri nova vozila hitne medicinske pomoći za ispostave HMP-a Omiša, Trogira, Kaštel Starog i Imotskog te ključeve pet sanitetskih vozila za ispostave u Vrgorcu i Splitu župan Blaženko Boban uručio je ravnatelju Zavoda za hitnu medicinu Splitsko-dalmatinske županije dr. Leu Luetiću. Vrijednost vozila viša je od 4 milijuna kuna.

OBILAZAK lokalnih vlasti Makarska, Kaštela, Solin, Podstrana, Imotski i Split obnovit će po jednu kuću

– Županiji je važna obučenost, spremnost i tehnička opremljenost svih naših žurnih službi, prije svega našega Zavoda za hitnu medicinsku pomoć. Svima je jasno da je životno važno održati stalnu ljudsku i tehničku pripravnost da se djeluje u okviru tzv. zlatnog sata. Naglašavam da je vozni park naše HMP najmlađi u RH. U ovakvim prigodama sam zato posebno radostan, poglavito u uvjetima pandemije, u kojima su se brojni naši sugrađani mogli i osobno uvjeriti što nam znači brzina, obučenost i spremnost na potpuni angažman naših liječnika, medicinskih sestara i svih zdravstvenih djelatnika – rekao je Boban.

Župan je zahvalio vozačima, sanitetskim tehničarima i liječnicima HMP-a.

Ravnatelj Zavoda, dr.  Leo Luetić, zahvalio je županu i suradnicima na stalnoj brizi za sigurnost i stvaranje boljih uvjeta za rad djelatnika hitne medicinske pomoći.