Izbornik
Naslovnica Županije Zagrebačka
Nagrada u iznosu od 2000 kn

Županija nagradila 30 najuspješnijih učitelja protekle školske godine

1/5
Foto: Zagrebačka županija
Županija je proračunom za 2020. godinu predvidjela za školstvo više od 170 milijuna kuna

Županija je nagradila najuspješnije učitelje osnovnih i srednjih škola. Riječ je o 30 učitelja koje je u skladu s Pravilnikom o nagrađivanju učitelja, nastavnika, stručnih suradnika i ravnatelja u osnovnim i srednjim školama izabralo Ministarstvo znanosti i obrazovanja kao najuspješnije odgojno-obrazovne radnike u školskoj 2018./2019. godini.

Nakon 52 godine u promet puštena 12,2 nova kilometra pruge Od Bjelovara do Zagreba sad se može stići za samo sat vremena

Vrednovalo se mentorstvo učenicima na natjecanjima, predavanja, radionice i edukacije, rad u stručnim vijećima, objavljeni stručni članci, nastavni materijali i obrazovni sadržaji, sudjelovanje u projektima i rad na unapređenju obrazovanja. Županija je učitelje nagradila novčanom nagradom u neto iznosu od po 2000 kuna, a na njihovu trudu zahvalila im je, na prigodnoj svečanosti u Jastrebarskom, zamjenica župana Nadica Žužak.

– Cijenimo sve ono što učitelji rade kako bi prenijeli znanje na mlade generacije, na male i malo veće glave koje će jednoga dana biti odgovorni ljudi ovoga društva. Nagradili smo posebno kreativne učitelje i svjesni smo njihove važnosti za obrazovanje mladih – rekla je zamjenica Nadica Žužak, dodavši da je Županija proračunom za 2020. godinu predvidjela za školstvo više od 170 milijuna kuna.

Prijedlozi se podnose Povjerenstvu za dodjelu županijskih javnih priznanja putem Upravnog odjela za poslove župana i Županijske skupštine Županijske nagrade Prijedlozi za dodjelu javnih priznanja do 27. siječnja

– To najbolje pokazuje da podrška Županije obrazovanju, učiteljima pa onda i učenicima nije deklarativna, nego stvarna – rekla je zamjenica i također dodala da će Županija iduće godine iznjedriti vlastiti pravilnik o nagrađivanju učitelja.

– Ovim pravilnikom dodatno ćemo vrednovati kreativna znanja i trud učitelja uložen u obrazovanje novih generacija – rekla je zamjenica Žužak.