Izbornik
Naslovnica Županije Bjelovarsko-bilogorska
U Ivanskoj pri kraju radovi na energetskoj obnovi osnovne škole i dvorane

Županija omogućila da sva djeca na nastavu idu u jednoj smjeni

1/5
Foto: Bjelovarsko-bilogorska županija
U školskoj zgradi zamijenjena je vanjska stolarija, neefikasna rasvjetna tijela te unaprijeđen sustav grijanja

Bjelovarsko-bilogorski župan Damir Bajs, u pratnji ravnateljice OŠ Ivanska Sunčice Đuričić-Kocijan i načelnika Općine Ivanska Željka Mavrina, obišao je radove na energetskoj obnovi Osnovne škole Ivanska i pripadajuće školsko-sportske dvorane koji se približavaju kraju. Riječ je o projektima vrijednim više od 8 milijuna kuna. Uz obnovu Osnovne škole Ivanska u županiji je završeno ili je pri završetku ukupno 30-ak školskih objekata, a samim time 40 posto učenika ide u obnovljene školske zgrade.

Osnovna škola Hodošan ZAVRŠENA ENERGETSKA OBNOVA OSNOVNE ŠKOLE HODOŠAN Pet milijuna kuna za manju potrošnju energije

Radovi na energetskoj obnovi školske zgrade podrazumijevali su ulaganje u izolaciju, zamjenu dotrajale vanjske stolarije kvalitetnom PVC stolarijom, postavljanje nove termoovojnice, zamjenu neefikasnih rasvjetnih tijela LED tehnologijom, izgradnju rampe za svladavanje visinskih razlika, unapređenje sustava grijanja te adekvatno rješenje otpadnih voda.

S druge strane, energetska obnova školsko-sportske dvorane obuhvaća radove na zamjeni krova, izolaciji vanjskih zidova, zamjeni dotrajale metalne vanjske stolarije kvalitetnom PVC stolarijom, zamjeni neefikasnih rasvjetnih tijela rasvjetnim tijelima s LED tehnologijom, uvođenje plinskog infragrijanja te zamjena toplovodnog kotla kondenzacijskim kotlom.

Župan Damir Bajs ugostio je najboljeg profesora geografije na svijetu Župan Damir Bajs primio najboljeg profesora na svijetu Dejana Nemčića ‘Nijedno dijete nije izgubljeno ako ima učitelja koji vjeruje u njega’

– Bjelovarsko-bilogorska županija druga je u Hrvatskoj po ulaganju u školstvo. To znači da je ovo samo jedan u nizu objekata koji se ili obnavljaju ili grade. Temeljem ugovora, škola i dvorana koštat će oko osam milijuna kuna. Međutim, mi ćemo dati još milijun kuna kako bi se odradile i neke druge stvari koje ne mogu ući pod energetsku obnovu. Time će svi djelatnici i učenici napokon dobiti školski standard 21. stoljeća. Putem ovih projekata bit će omogućen i jednosmjenski rad koji do sada nije bio izvediv. Školsko-sportska dvorana najviše će koristiti učenicima, ali i onima koji žive na području Ivanske i koji se bave sportom. U suradnji s Općinom Ivanska trenutačno rješavamo pitanje kružnog toka i time će taj sigurnosni problem, nadam se, u cijelosti biti riješen. Osim podizanja odgojno-obrazovnog standarda na višu razinu, veseli me i nova vizura koju će općina završetkom svih radova dobiti – zaključio je župan Damir Bajs.