Izbornik
Naslovnica Županije Osječko-baranjska
Župan Anušić posjetio Suboticu

Županija pomaže Hrvatima u Vojvodini s 220.000 kn

Foto: Osječko-baranjska županija
Naglašena je izvrsna suradnja hrvatske zajednice u Srbiji s Osječko-baranjskom županijom, ali i brojni izazovi i poteškoće s kojima se ta zajednica susreće

Pomagati Hrvatima u Vojvodini, odnosno Republici Srbiji naša je obveza. Stoga već drugu godinu zaredom iz proračuna Županije osiguravamo 200.000 kuna koje Hrvatsko nacionalno vijeće potom raspodjeljuje na projekte unutar udruga kulture. Usto, Županija je izdvojila još 20.000 kuna za rad postaje Radio Marija, jedine postaje koja emitira na hrvatskom jeziku – poručio je župan Ivan Anušić u Subotici, gdje je gostovao na obilježavanju 29. obljetnice Demokratskog saveza Hrvata u Vojvodini, regionalne političke stranke koja zastupa interese hrvatske nacionalne manjine u Autonomnoj Pokrajini Vojvodini.

Stambeno zbrinjavanje u Belom Manastiru Sagrađeno i uređeno 20 stanova za socijalno ugrožene, gradi se još jedna zgrada s 33 stana

Župan se sastao i s vodstvom Hrvatskog nacionalnog vijeća, predsjednicom Jasnom Vojnić i predsjednikom Izvršnog odbora HNV-a Lazarom Cvijinom.

Razgovaralo se o položaju hrvatske manjine u Srbiji i trenutačnim projektima HNV-a.

– Održali smo nedavno i seminar o pripremi i provedbi EU projekata za Hrvate iz Vojvodine, a dogovorili smo sada da će ove godine s delegacijom Osječko-baranjske županije na Europski tjedan gradova i regija u Bruxellesu otputovati dvije osobe koje predloži HNV. Na taj način dobit će neposredan uvid u rad institucija EU, što će im nadograditi znanje koje su stekli na održanoj edukaciji – rekao je župan Anušić.

HBOR "omekšao" uvjete kredita Za mlade poduzetnike, žene i početnike krediti od 200.000 do dva milijuna kuna