Izbornik
Naslovnica Županije Zagrebačka
Iz županijskog proračuna 55.000 eura

Županija pomaže udrugama i organizacijama za zaštitu prirode

Foto: Zagrebačka županija
Prednost pri dobivanju financijske potpore imat će udruge i druge neprofitne organizacije koje će prijaviti programe i projekte usklađene sa županijskim programom zaštite okoliša za razdoblje 2022-2025.

Zagrebačka županija u ovoj će godini s 55.000 eura poduprijeti rad udruga i drugih neprofitnih organizacija koje se bave zaštitom okoliša i prirode. Natječaj za prijavu programa i projekata otvoren je do 5. svibnja i na njega se mogu prijaviti udruge i neprofitne organizacije koje su programski usmjerene na zaštitu okoliša i prirode. Najmanji iznos financijske potpore koji se može odobriti po pojedinom projektu je 700, a najveći 5300 eura.

Prednost pri dobivanju financijske potpore imat će udruge i druge neprofitne organizacije koje će prijaviti programe i projekte usklađene sa županijskim programom zaštite okoliša za razdoblje 2022-2025. Prioritet imaju edukativni projekti na temu zaštite okoliša i održivog razvoja te projekti koji promoviraju životne stilove koji nastoje smanjiti količinu otpada. Također, prednost će imati oni koji rade na očuvanju zaštićenih područja i drugih zaštićenih prirodnih vrijednosti projektima revitalizacije te čišćenja divljih odlagališta otpada, uz uspostavu mjera za sprečavanje njihova ponovnog nastajanja, projekti za zaštitu i očuvanje sastavnica okoliša kao i projekti potencijalno razvojnih modela održivog razvoja, energetske učinkovitosti i korištenja obnovljivih izvora energije. Natječaj je dostupan na web-stranici županije. 

ZAGREBAČKA ŽUPANIJA Zagrebačka županija daje milijun eura za potpore Raspisan javni poziv za gradove i općine Za mikročipiranje pasa i kastraciju kujica 13.272 eura 12. međužupanijsko natjecanje mladih Hrvatskog Crvenog križa Provjeravala su se znanja i vještine iz pružanja prve pomoći