Izbornik
Naslovnica Županije Zadarska
Promocija Zadarske županije na 13. ribarskom sajmu CROFISH u Poreču

Županija predstavila dva međunarodna projekta

1/7
Foto: Zadarska županija
Na sajmu je sudjelovalo 95 izlagača iz Hrvatske, Slovenije, Italije, Njemačke i Španjolske. Cilj je da se na jednom mjestu omogući okupljanje i predstavljanje svih zainteresiranih gospodarskih subjekata iz djelatnosti ribarstva, akvakulture, sportskog ribolova

Na 13. međunarodnom sajmu ribarstva, ribarske opreme, akvakulture, sportskog ribolova i sporta na vodi CROFISH, koji se održao u Poreču, Zadarska županija predstavila je dva prekogranična projekta koji se financiraju iz Programa INTERREG V-A Italija -Hrvatska 2014. -2020.

Poljoprivreda Prezentacije akcijskog plana u sklopu projekta Pescar

Riječ je o projektima Adri.SmArtFish i PRIZEFISH koje provodi Upravni odjel za poljoprivredu, ribarstvo, vodno gospodarstvo, ruralni i otočni razvoj. Zadarsku županiju na spomenutom sajmu predstavljali su zamjenik župana Šime Mršić, pročelnik Upravnog odjela za poljoprivredu, ribarstvo, vodno gospodarstvo, ruralni i otočni razvoj Daniel Segarić, djelatnice na projektu PRIZEFISH Kristina Stark i Jasna Rumora, te djelatnice na projektu Adri SmArtFish Ana Grzunov i Martina Glavić.

Foto: Zadarska županija

Provedba ovih dvaju projekata započela je 1. siječnja 2019., a završetak se očekuje 30. lipnja 2021. Proračun Zadarske županije na projektu Adri.SmArtFish je 259.995 eura, a na projektu PRIZEFISH 349.430 eura, od čega se sredstvima EU sufinancira 85%.

Na sajmu je sudjelovalo 95 izlagača iz Hrvatske, Slovenije, Italije, Njemačke i Španjolske. Cilj je da se na jednom mjestu omogući okupljanje i predstavljanje svih zainteresiranih gospodarskih subjekata iz djelatnosti ribarstva, akvakulture, sportskog ribolova. Želi se i ojačati poziciju ribarskih proizvoda u lokalnoj prehrani, urediti tržište ribarstva, izgraditi ribarsku infrastrukturu, unaprijediti poslovnu suradnju, intenzivirati proizvodnju i izvoz te povećati konkurentnost ribara.

POKRET S VIZIJOM Strategija razvoja športa Zadarske županije u izradi

Cilj projekta PRIZEFISH je razvoj znanja i tehnologije u izlovu i preradi ribe te razvoj inovativnih ribljih proizvoda s oznakom ekocertifikata koji bi bili konkurentni na tržištu EU, ali i na drugim tržištima.

Foto: Zadarska županija

Projektom Adri.SmArtFish želi se ojačati uloga malog priobalnog ribolova na području GSA 17, a najavljeno je i osnivanje prekogranične udruge čiji bi članovi bili hrvatski i talijanski ribari.