Izbornik
Naslovnica Županije Osječko-baranjska
Promjene od 1. siječnja

Županija preuzima poslove ureda državne uprave

Foto: Osječko-baranjska županija
Novi sustav bit će puno efikasniji. Komunikacija s Ministarstvom uprave je odlična, radi se vrlo transparentno kako bi sustav bio kvalitetniji i brži, ističe župan

Ministar uprave Ivan Malenica i državna tajnica Josipa Rimac razgovarali su u Osijeku sa županom Ivanom Anušićem i predstojnicom Ureda državne uprave u Osječko-baranjskoj županiji Katom Kovačević o povjeravanju poslova ureda državne uprave županijama.

Osječko-baranjska županija sredstvima EU utvrđuje geotermalni potencijal Topla voda koristit će za energane, toplice, staklenike, mogućih investitora već ima

– U tijeku su pripreme kojima bismo od 1. siječnja 2020. godine trebali omogućiti županijama da obavljaju državne poslove, što podrazumijeva i preuzimanje državnih službenika, opreme i sredstava za rad. Za obavljanje tih poslova na razini Republike Hrvatske za 2020. osigurano je 350 milijuna kuna te 150 milijuna kuna za otpremnine djelatnika ureda državne uprave. Radi se o preuzimanju poslova iz područja društvenih djelatnosti, gospodarstva, imovinskopravnih odnosa i poslova opće uprave, a Ministarstvo uprave zadržava upravnu inspekciju, upravni nadzor i nadzor zakonitosti općih akata i jedinica lokalne samouprave – kaže ministar Malenica te naglašava spremnost župana Anušića da ispostave ureda državne uprave i matične urede nadopuni uslugama i poslovima koje obavlja Županija, čime će građani imati bolju dostupnost.

– Novi sustav bit će puno efikasniji. Naša komunikacija s Ministarstvom uprave je odlična, sve dogovaramo, radi se vrlo transparentno kako bi cijeli sustav bio kvalitetniji, bolji i brži – ističe župan.

Prihvaćen prijedlog župana Anušića Najam liječničke ordinacije već od 1 kune