Izbornik
Naslovnica Županije Osječko-baranjska
Prihvaćen prijedlog župana Anušića

Najam liječničke ordinacije već od 1 kune

Foto: Osječko-baranjska županija
Poslovni prostori domova zdravlja razvrstani su u pet zona

Briga o ravnomjernom razvoju svih područja izražava se i u zdravstvenoj zaštiti pa je Osječko-baranjska županija nakon stupanja na snagu novog Zakona o zdravstvenoj zaštiti iskoristila novosti u sustavu primarne zdravstvene zaštite, vezane za davanja u zakup poslovnih prostora u vlasništvu domova zdravlja.

Turizam u Osječko-baranjskoj županiji u srpnju rušio rekorde Umjesto mora, turisti izabrali europsku Amazonu, Tvrđu...

Osječko-baranjska županija je tako u suradnji s domovima zdravlja provela analizu podataka o zonama u kojima se nalaze poslovni prostori koji se daju u zakup. Poslovni prostori domova zdravlja razvrstani su u pet zona - prva se odnosi na područje sjedišta Grada Osijeka, druga na područje ostalih naselja unutar Grada Osijeka, treća na područje sjedišta drugih gradova, četvrta se odnosi na područje sjedišta općina, a peta na područje ostalih naselja unutar gradova i općina s izuzetkom Grada Osijeka. Utvrđeni su i iznosi najamnina za sve zone, s time da za poslovne prostore u petoj zoni, čija se naselja smatra manje razvijenima, odobrava mjesečni najam od samo jedne kune, i to bez obzira na veličinu ordinacije.

Ovaj stimulativni prijedlog župana Ivana Anušića za obavljanje zdravstvene djelatnosti jednoglasno su podržali svi vijećnici Županijske skupštine na zadnjoj sjednici.

Učenici kroz igru simuliraju poduzetnički pothvat u tržišnom okruženju "Učeničko poduzetništvo" nastavit će se i u novoj školskoj godini Srednjoškolce žele pretvoriti u mlade poduzetnike