Izbornik
Naslovnica Županije Dubrovačko-neretvanska
ZAVRŠENO UREĐENJE DVAJU ODJELA OPĆE BOLNICE DUBROVNIK

Županija priprema cjelovitu obnovu zgrade bolnice

Foto: Dubrovačko-neretvanska županija
Župan je najavio posvemašnju obnovu zgrade bolnice

U Općoj bolnici Dubrovnik završeno je uređenje dvaju novih odjela – Dermatovenerologije i Oftalmološke OP sale, koji su dio projekta Dnevna bolnica u Dubrovniku i Metkoviću. Novouređene prostore u pratnji ravnatelja OB-a Dubrovnik Marija Bekića obišli su župan Nikola Dobroslavić, zamjenici župana Žaklina Marević i Joško Cebalo te pročelnica UO za društvene djelatnosti Jelena Dadić.

DAN OPĆINE GORNJI BOGIĆEVCI Realizirali sve planirane projekte, najavili i nove

– Čestitam ravnatelju i svim djelatnicima Opće bolnice Dubrovnik na svemu što rade za unapređenje zdravstva u našoj bolnici, ali i na svemu što su učinili u ovom teškom vremenu pandemije COVID-19. Oni su doista bili na prvoj crti borbe i danas, možemo reći, tu bitku dobivaju, danas imamo odlične brojke – i Opća bolnica i Zavod za javno zdravstvo i Zavod za hitnu medicinu i naši domovi zdravlja odradili su izvanredan posao i mi sad već imamo uvjete ne samo za kvalitetnu zdravstvenu zaštitu svih naših sugrađana, nego i mogućnost pripremiti turističku sezonu kakva nam treba – istaknuo je župan Nikola Dobroslavić.

Župan je podsjetio da je u OB-u Dubrovnik, također europskim sredstvima, uređen Objedinjeni hitni bolnički prijam, uređen je i Odjel za palijativu te je nabavljena oprema za radiologiju – dva uređaja vrijedna 2,5 milijuna kuna. Dodatna sredstva dana su i u COVID krizi, kao i poticaji bolnici u rješavanju problematike stanovanja.

– Planiramo cjelovitu obnovu OB-a Dubrovnik, a projekt se već priprema. To će biti energetska obnova, ali budući da će se mijenjati instalacije, bit će to posvemašnja obnova zgrade koja će omogućiti bolju zaštitu i veću uštedu energije, ali i bolje uvjete za pacijente kao i za djelatnike naše bolnice – najavio je Dobroslavić. Građevinski radovi za uređenje dvaju odjela vrijedni su više od 3 milijuna kuna.