Izbornik
Naslovnica Županije
OBŽ je iduće godine Europska regija sporta

Županija s 396.500 eura pomaže ulaganja u sportske objekte i terene

ŽUPANIJA godinama iz svog proračuna izdvaja znatna sredstva za infrastrukturu, a pomaže i klubovima i udrugama
Foto: OBŽ
Naš imperativ je ravnomjeran razvoj infrastrukture na cijelom području pa ove godine sufinanciramo i gradove i općine, a tako ćemo i iduće godine

Osječko-baranjska županija sufinancirat će ove godine kapitalna ulaganja u sportske objekte i terene u četiri grada i osam općina te za 19 klubova s područja županije. S predstavnicima jedinica lokalne samouprave i klubova tako su potpisani ugovori vrijedni ukupno 396.500 eura.

– Sredstva koje Županija dodjeljuje za kapitalna ulaganja u sportu ove su godine povećana u povodu Europske regije sporta, a bit će povećana i iduće godine, i to prije svega za gradnju sportske infrastrukture. Na natječaj su se mogle javiti jedinice lokalne samouprave i klubovi kojima je odobreno ukupno 400.000 eura. Ovo je, naravno, samo jedna u nizu potpora koje čini Osječko-baranjska županija da bismo poboljšali sportsku infrastrukturu, unaprijedili kadar u klubovima i promovirali da naša Županija iduće godine bude Europska regija sporta. Važni su brojni projekti koje želimo raditi da bi se djeca mogla kvalitetno baviti sportom te ćemo nastaviti zajedno raditi na razvoju sporta – kazao je dožupan Josip Miletić.

Pročelnica Upravnog odjela za turizam, kulturu i sport Tatjana Turalija istaknula je da Osječko-baranjska županija sustavno razvija sport na svom području, a to dokazuje i primanje titule Europske regije sporta za 2024.

– Naš imperativ je ravnomjeran razvoj infrastrukture na cijelom području pa ove godine sufinanciramo i gradove i općine, a tako ćemo i iduće godine. Županija godinama iz svog proračuna izdvaja znatna sredstva u taj razvoj, a ujedno pomažemo klubovima i udrugama. Cilj nam je uvrstiti sport na sva područja županije, omogućiti da se sportom bavi svako dijete i razne dobne skupine, osobe s poteškoćama, što je i cilj Europske regije sporta – kazala je pročelnica.

Osječki dogradonačelnik Dragan Vulin zahvalio je Županiji na potpori u vrijednosti od 50.000 eura namijenjenih za ugradnju reflektora na Sportskom centru Mačkamama koji koristi NK Mursa. Đakovački dogradonačelnik Antun Galić također je zahvalio Županiji na odobrenih 50.000 eura za uređenje budućih prostorija Šahovskog kluba Đakovo, kao i pomoći za dvije sportske udruge iz Đakova.

GRADONAČELNIK Radić ističe da je Osijek jedan od rijetkih gradova koji ima dovoljan broj reciklažnih dvorišta u odnosu na broj stanovnika Sredstva uložiti u daljnje unapređenje sustava gospodarenja otpadom Među velikim gradovima Osijek najbolje gospodari otpadom U OŠ JASENOVAC od ove jeseni provodi se i eksperimentalni program cjelodnevne nastave Učenici sada imaju puno bolje uvjete Završena energetska obnova Osnovne škole Jasenovac Vatrogasci su dobili novu opremu JVP Slatina 18 novih modernih kaciga nabavljeno za vatrogasce