Izbornik
Naslovnica Županije Šibensko-kninska
Šibensko-kninska županija

Županija treningom ekovožnje educirala svoje djelatnike

Trening ekovožnje
Foto: Šibensko-kninska županija
Cilj je bio da korisnici voznog parka ŠKŽ-a postignu maksimalnu razinu osviještenosti te edukacijom ostvare značajne uštede u potrošnji goriva i smanjenje štetnih plinova u atmosferu

Djelatnici Šibensko-kninske županije uspješno su završili edukaciju „Trening i promocija eko vožnje“ koju je sukladno Godišnjem planu energetske učinkovitosti, Šibensko-kninska županija organizirala u suradnji s Oryx centrom za sigurnu vožnju.

NP Krka odgovornost prema prirodi Prikupljeno 508 dječjih obećanja Krki

Cilj navedenog treninga bio je da zaposlenici koji su korisnici voznog parka Šibensko-kninske županije a koji su stekli licencu prije donošenja Pravilnika o osposobljavanju kandidata za vozače, postignu maksimalnu razinu osviještenosti te edukacijom ostvare značajne uštede u potrošnji goriva i smanjenje štetnih plinova u atmosferu.

Trening ekovožnje razvijen je u suradnji s belgijskom tvrtkom Key Driving Competences čiji program ekovožnje je prihvatila i sama međunarodna prijevoznička unija (IRU).

Šibensko-kninska županija obilježen Dan Grada Skradina Pauk: S predstavnicima gradske vlasti imamo izvrsnu suradnju

Sam trening odvijao se djelomično u učionici gdje se odrađivao teoretski dio a većinom u realnim uvjetima na cesti s vozilom koje je opremljeno tehnikom za mjerenje svih potrebnih parametara prilikom vožnje. Uz polaznika, u vozilu se cijelo vrijeme nalazio i instruktor - moderator, koji bilježi stil vožnje vozača i savjetuje.

Kao najvažniji rezultati treninga pokazale su se značajne uštede u potrošnji goriva i smanjenje emisije štetnih plinova u atmosferu, čime Županija daje vlastiti doprinos očuvanju prirode. Uz navedeno, ovaj trening dao je i pozitivan efekt na troškove redovnog održavanja vozila, smanjenje prometnih nezgoda i povećanje sigurnosti i udobnosti vozača.

Tvrđava Sv. Nikole Kreće uređenje Županija od države na korištenje dobila otočić Školjić u kanalu sv. Ante