Izbornik
Naslovnica Županije Šibensko-kninska
odgovornost prema prirodi

Prikupljeno 508 dječjih obećanja Krki

NP Krka
Foto: NP Krka
Moje obećanje Krki provedeno je uz podršku učitelja, nastavnika i ravnatelja koji kroz dugogodišnju praksu aktivno sudjeluju u aktivnostima koje JU 'NP Krka' provodi

U kampanji Moje obećanje Krki, koju je Javna ustanova 'Nacionalni park Krka' krajem rujna provela u osnovnim školama diljem Šibensko-kninske županije, prikupljeno je 508 dječjih obećanja Krki.

Kampanji se odazvalo 39 razrednih odjeljenja iz 36 osnovnih škola koje gravitiraju Nacionalnom parku Krka, poput onih iz Drinovaca, Drniša, Knina i Kistanja, do Šibenika i njegova šireg područja. Posebno nas veseli što su svoja obećanja Krki dala i djeca iz zapadnih dijelova Županije: iz Čiste Velike, Pirovca i naselja na otoku Murteru, izvijestili su iz NP Krka.

Otvorena nova poučno-pješačka staza pogled na Visovac i kanjon Među gredama Nova poučno-pješačka staza s vidikovcem

Kampanja Moje obećanje Krki provedena je u cilju osvještavanja djece o odgovornosti koju imaju prema prirodi. U odnosu međusobnog povjerenja i poštovanja i čovjek i priroda imaju obostrane dobrobiti, a kroz obećanje Krki svako je dijete imalo priliku razmisliti o tom odnosu i obećati što će tijekom nove školske godine učiniti kako bi očuvalo prirodu. Kaže se da na mladima svijet ostaje, stoga su ta djeca naši budući čuvari prirode. Zato su ih posjetili i pomogli im u promišljanju upravo čuvari prirode Javne ustanove 'Nacionalni park Krka', koji najbolje znaju kako se odgovorno ponašati prema okolišu.

Moje obećanje Krki provedeno je uz podršku učitelja, nastavnika i ravnatelja koji kroz dugogodišnju praksu aktivno sudjeluju u aktivnostima koje JU 'NP Krka' provodi. 

Kampanja je provedena od 19. do 28. rujna u školama koje su potvrdile svoje sudjelovanje. Djeca su poruke ispisivala na recikliranom papiru izrezanom u obliku lista, koji će krasiti stablo u Centru kretanja u Laškovici te tako posjetitelje podsjećati na obećanje koje svatko od nas može dati.

Novi vidikovac u NP Plitvička jezera Nacionalni park Plitvička jezera Novi panoramski vidikovac nudi uživanje u jednom od najljepših pogleda na svijetu