Izbornik
Naslovnica Županije Šibensko-kninska
pogled na Visovac i kanjon Među gredama

Nova poučno-pješačka staza s vidikovcem

Otvorena nova poučno-pješačka staza
1/9
Foto: Hrvoje Jelavić/PIXSELL
Vidikovac je dio brdsko-biciklističke rute, duge 25,8 km, otvorene u sklopu novih 470 km biciklističkih ruta kroz Nacionalni park Krka

Od Gornjeg Graova do ruba kanjona na Vukovića podima, na širem području Dubravica, vodi nova poučno-pješačka staza s vidikovcem, duga 350 m.

Nacionalni park Krka Predstavljen projekt Krka bike Još jedan turistički adut: 470 kilometara novih biciklističkih ruta

Pogled s vidikovca na otočić Visovac i kanjon Među gredama, iz perspektive orlova koji su nekada letjeli tim prostorom, otkriva spektakularan i veličanstven prizor. Vidikovac je dio brdsko-biciklističke rute, duge 25,8 km, otvorene u sklopu novih 470 km biciklističkih ruta kroz Nacionalni park Krka, koja prolazi kroz Dubravice, pa kroz zimzelene šume u predjelu brda sv. Kate, potom do novootvorenog vidikovca, da bi se zatim istim putom vratila u Skradin, priopćili su iz NP Krka

U povodu otvorenja nove staze s vidikovcem, u utorak je za predstavnike medija i lokalno stanovništvo organizirana rekreativna vožnja električnim biciklima do vidikovca na Vukovića podima, koji je, na završetku staze, bio ugodno iznenađenje, vrijedno pedaliranja.

"Kada čovjek stoji na ovakvom mjestu, gledajući čudesne kreacije prirode, ne može a da ne bude sretan što ima priliku u njima uživati i da ne bude ponosan na zadaću koju ima: da upravlja njihovom zaštitom i prezentacijom. U namjeri da ponudi još jedno izletničko i rekreacijsko odredište za lokalno stanovništvo i posjetitelje, Javna ustanova „Nacionalni park Krka“ uredila je stazu i vidikovac Vukovića podi, za što je utrošeno 457.088 kn. Malo-pomalo oko rijeke Krke stvara se prsten pješačkih staza i biciklističkih ruta, koje otvaraju brojne mogućnosti aktivnog provođenja slobodnog vremena i razvijaju drugačiji oblik posjećivanja na Krki, koji uključuje produženi boravak, aktivni obilazak i istinske zaljubljenike u prirodu“, istaknuo je ravnatelj Javne ustanove 'Nacionalni park Krka' mr. sc. Krešimir Šakić.

NP Krka Međunarodni dan rijeka Novi turistički adut NP Krka: s vidikovca pogled na Čikolu