Izbornik
Naslovnica Županije Karlovačka
Bivša vojarna

Županija školi darovala zgradu vrijednu osam milijuna kuna

Trgovačko-ugostiteljska škola u Karlovcu
Foto: Kristina Štedul Fabac/PIXSELL
Zgrada se nalazi u samom središtu Karlovca u Zvijezdi. Prostire se na 2562 četvorna metra, a riječ je o prvom vojnom objektu koji je uređen za potrebe jedne škole

Karlovački župan Damir Jelić i ravnatelj Trgovačko-ugostiteljske Damir Pleša škole potpisali su ugovor kojim zgrada škole napokon postaje vlasništvo škole, a ne Županije kojoj je objekt država donirala nakon Domovinskog rata.

cesta poplava od Pokupske Blatnice do kanala Kupa -Kupa Rješenje za poplave: iduće godine nivelacija ceste D36

Naime, riječ je o bivšoj vojarni u samom središtu Karlovcu, u Zvijezdi. Prostire se na 2562 četvorna metra i vrijedna je osam milijuna kuna. Riječ je o prvom vojnom objektu koji je uređen za potrebe jedne škole. Trgovačko – ugostiteljska škola u objekt je uselila prije čak 20 godina, a tek sada postala i vlasnik.

- To će nam omogućiti da se javljamo na natječaje EU-a, posebno kada je vlasništvo nad nekretninom uvjet. Javit ćemo se za energetsku obnovu zgrade. Najhitnija nam je zamjena stolarije, a trebat će napraviti i sanaciju krovišta, fasade, grijanje ubuduće osigurati pomoću podizača topline. U svemu moramo poštivati uvjete konzervatora – kazao je ravnatelja Damir Pleša.

Stari Grad Dubovac Odlična turistička sezona S preko pola milijuna gostiju, Karlovačka županija najbolja na kontinentu Dom za oboljele od Alzheimera Novi koncept života Belgijci će u Dugoj Resi sagraditi dom za oboljele od Alzheimera