Izbornik
Naslovnica Županije Sisačko-moslavačka
SIGURNOST U PROMETU

Županija uvodi novu noćnu autobusnu liniju "za mlade" Sisak-Petrinja-Sisak

nova noćna autobusna linija
Foto: Sisačko-moslavačka županija
Prema podacima policije u Sisačko-moslavačkoj županiji u 21% svih prometnih nesreća sudjelovali su mladi vozači

Vodeći brigu o sigurnosti mladih u prometu i o njihovim roditeljima koji ih moraju voziti u kasnim noćnim satima, Sisačko-moslavačka županija odlučila je uvesti dodatnu autobusnu liniju koja će voziti od Petrinje do Siska, i to u 00:00, 01:00 i 02:00 sati u noći, s polazišnom stanicom ispred Pigika, dok će iz Siska kretati u 00:30, 01:30 i 02:30 sati, s polazišnom stanicom ispred Gimnazije Sisak. Župan Ivan Celjak na predstavljanju dodatnih autobusnih linija rekao je da je iz podataka koje im je dostavila Policijska uprava Sisačko-moslavačke županije vidljivo da su u 21% od ukupnog broja prometnih nesreća sudjelovali mladi vozači.

– Ovako ćemo osigurati sigurniji prijevoz mladima te, ako spriječimo i jednu prometnu nesreću ili smrtni slučaj, mnogo smo napravili. Prijevoz kreće već ovoga petka te će trajati do daljnjega. Ovo nije jedina inicijativa koju ćemo realizirati, ali je prva. Razgovarali smo i o drugim programima koje bi mladi voljeli vidjeti na području Sisačko-moslavačke županije te ih planiramo ostvariti kroz program Centra za mlade koji kreće od sljedeće godine. U planu je predstaviti tiktokere, youtubere, pjevače, robotičare, matematičare i gamere koji će mladima govoriti o svojim iskustvima, rekao je župan Celjak.

Dodatne autobusne linije uvode se u sklopu projekta "Županijski prijevoz za sve" koji omogućuje povoljno korištenje prijevoza autobusima za sve stanovnike Sisačko-moslavačke županije. Stanovnici mogu putovati autobusima na utvrđenoj mreži linija Sisačko-moslavačke županije po cijeni mjesečne karte od dva eura. 

AMBULANTA je sagrađena 1985. godine, a uređenjem unutarnjeg prostora i okoliša, nakon više od 30 godina na radost svih mještana ponovno je zablistala u novom sjaju Ambulanta u Kratečkom obnovljena je sredstvima Sisačko-moslavačke županije Otvorena novouređena ambulanta u Kratečkom, stigli i liječnici UGOVORE u vrijednosti od 12.005 € potpisala su 23 vrhunska sportaša s područja županije Potpore za 2023. godinu iznose 18.705 €, a dodijeljeno je 39 ugovora Sisačko-moslavačka županija nastavlja s potporama u sportu SISAČKO-MOSLAVAČKA županija vrednuje rezultate i uspjeh te priznanjima želi čestitati i zahvaliti svima koji svojim rezultatima promoviraju Sisačko-moslavačku županiju sisačko-moslavačka županija Uručene zahvalnice županije za područje obrazovanja