Izbornik
Naslovnica Županije
Ambulanta u Kratečkom obnovljena je sredstvima Sisačko-moslavačke županije

Otvorena novouređena ambulanta u Kratečkom, stigli i liječnici

AMBULANTA je sagrađena 1985. godine, a uređenjem unutarnjeg prostora i okoliša, nakon više od 30 godina na radost svih mještana ponovno je zablistala u novom sjaju
1/2
Foto: SMŽ
Za sve pacijente osiguran je dolazak liječnice i medicinske sestre, a pacijenti za posjet liječniku više neće morati putovati do Siska

U naselju Kratečko kod Siska otvorena je novouređena ambulanta Doma zdravlja SMŽ-a. A nakon uređenja ove ambulante osobito je važno što je ponovno počela raditi. Za sve pacijente osiguran je, naime, dolazak liječnice i medicinske sestre, a pacijenti za posjet liječniku više neće morati putovati do Siska.

Ambulanta je sagrađena 1985. godine, a uređenjem unutarnjeg prostora i okoliša, nakon više od 30 godina, na radost svih mještana ponovno je zablistala u novom sjaju.

Uloženo oko 280.000 eura
– Zgrada ambulante nije jače stradala u potresu, međutim zbog neodržavanja i dotrajalosti bilo ju je potrebno urediti i obnoviti. Ovim radovima osigurali smo stanovnicima koji žive na području parka prirode Lonjsko polje i na području sisačke Donje Posavine novu zgradu ambulante, ali isto tako vratili smo u nju i liječnike. Nakon obnove i opremanja ovdje sada imamo izvrsne uvjete, modernu opremu i liječnika koji će pružati zdravstvene usluge primarne zdravstvene zaštite svim pacijentima s ovog područja – naglasio je župan Celjak.

Ambulanta u Kratečkom obnovljena je sredstvima Sisačko-moslavačke županije, a vrijednost radova iznosila je oko 280 tisuća eura. Sanirano je krovište, u potpunosti je uređen unutarnji prostor, od uređenja zidova, stropova, podova, zamjene i ugradnje novih instalacija, stolarije i LED rasvjete, sanacije sanitarnih čvorova te rekonstrukcije sustava grijanja. Osim unutarnjeg uređenja ambulante, uređen je i njezin okoliš, a ispred same ambulante izrađena je nadstrešnica sa stolovima i klupama.

Predsjednica Mjesnog odbora Kratečko Rahela Grgić s obitelji se prije pet godina onamo doselila iz rodne Slavonije prepoznavši ljepotu i vrijednost ovoga kraja.

– Ambulanta i povratak liječnika u Kratečko jako nam puno znači, posebno starijem dijelu stanovništva. Ovaj kraj je dugo vremena bio zapostavljen i drago mi je da sam dočekala ove promjene koje se događaju za Donju Posavinu. U suradnji mještana i župana Ivana Celjaka mnogo je toga napravljeno. Stvaramo nešto novo za našu djecu kako bi mladost i dalje ostala ovdje – ističe Rahela Grgić.

Sisačko-moslavačka županija provodi nekoliko važnih projekata u Donjoj Posavini, kakvi se na tome području nisu provodili posljednjih 30 godina, a koji su usmjereni na bolju prometnu povezanost i osiguravanje zdravstvene zaštite, posebno starijeg dijela stanovništva, ali i razvoj poljoprivrede i turizma.

Cesta u Svinjičkom
Jedan od najvažnijih županijskih projekata na tome području je gradnja i modernizacija prometnice u Svinjičkom koja je bolje povezala Donju Posavinu s Moslavinom, ali i ostatkom županije. Nova prometnica od izuzetne je važnosti za sve stanovnike Donje Posavine, vlasnike obiteljskih poljoprivrednih gospodarstava koji na tome području imaju svoje OPG-ove, turiste koji posjećuju Park prirode Lonjsko polje, ali i ostala mjesta u Donjoj Posavini poznata po bogatoj kulturnoj baštini i svojim prirodnim ljepotama.

OD OVE GODINE gradski je proračun apsolutno transparentan jer se svaki cent uložen od građana ovoga grada vidi. Nakon sistematizacije gradske uprave produljeno je radno vrijeme za građane do 17 sati, ističe Ačkar Svečana akademija u povodu Dana grada Velike Gorice U projekte uloženo 20 milijuna eura nepovratnih sredstava JUNIORSKA EKIPA LEGE predstavljala je našu zemlju na natjecanju World Robot Olympiad Friendship Invitational Tournament u Danskoj Nagrađeno šestero najboljih učenika Osnovne škole Bilje Za studente 50 stipendija, za srednjoškolce 36 stipendija i šest nagrada najboljima GRADONAČELNIK Dario Hrebak svom gostu predstavio je Bjelovar i njegove mogućnosti Veleposlanik Ujedinjenog Kraljevstva Velike Britanije i Sjeverne Irske u RH u Bjelovaru Veleposlanik Simon Thomas oduševljen je bjelovarskim Adventom