Izbornik
Naslovnica Gradovi
Svečana akademija u povodu Dana grada Velike Gorice

U projekte uloženo 20 milijuna eura nepovratnih sredstava

OD OVE GODINE gradski je proračun apsolutno transparentan jer se svaki cent uložen od građana ovoga grada vidi. Nakon sistematizacije gradske uprave produljeno je radno vrijeme za građane do 17 sati, ističe Ačkar
Foto: VELIKA GORICA
Velika Gorica postaje dom hrvatskog nogometa, dobiva dugo željeni starački dom, a vrtić će od iduće pedagoške godine svim Velikogoričanima biti besplatan

Na svečanoj akademiji u povodu Dana grada Velike Gorice gradonačelnik Krešimir Ačkar istaknuo je da je ponosan što se nalazi na čelu grada koji je danas po svim pokazateljima jedan od najpoželjnijih gradova za život u Republici Hrvatskoj. – Zasluga je to svih vas Velikogoričana koji svojim radom i ljubavlju za ovaj grad činite Veliku Goricu našim sigurnim i sretnim domom – kazao je Ačkar uputivši zahvalu svima koji pomažu u ostvarenju toga cilja.

Transparentni i pristupačni
Gradonačelnik Ačkar govorio je o transparentnosti i pristupačnosti rada Gradske uprave, ulaganjima u kulturu i baštinu te isticanju turopoljskog identiteta čija priča kroz povijest nije bila dovoljno ispričana.

– Ponosan sam na to što je od ove godine naš proračun apsolutno transparentan jer se svaki cent uložen od građana ovoga grada vidi. Nakon sistematizacije Gradske uprave produljili smo radno vrijeme i naš Grad je otvoren za sve građane ne do 15, nego do 17 sati. Uspjeli smo postati središte u našoj kulturi i baštini i ne zaboravljamo svoj identitet, koji kroz povijest nije bio dovoljno ispričan. Tu je i naša podgutnica koja je preteča kravate – kazao je Ačkar. Osvrnuo se na velika ulaganja u svim područjima života te istaknuo kako je u ovom trenutku više od 20 milijuna eura nepovratnih investicija Vlade Republike Hrvatske i Europske unije uloženo u gradske projekte.

– Utječe to na podizanje komunalnoga, predškolskoga, školskoga standarda kao i Veleučilišta i svega što je najbitnije nama ovdje danas. Velika Gorica postaje dom hrvatskog nogometa, dobiva dugo željeni starački dom, sva djeca s ispunjenim uvjetima uspijevaju biti upisana u vrtić, a on će od iduće pedagoške godine svim Velikogoričanima biti besplatan. Otvaraju se škole i vrtići, asfaltirano je rekordnih 50 kilometara prometnica – kazao je Ačkar.

Dodao je kako kvalitetan rad nije slučajan, već je produkt minucioznoga pristupa kao i srčanoga rada i predanosti gradu. Ačkar je zahvalio suradnicima, ali i premijeru Andreju Plenkoviću i Vladi RH.

– Osamdeset posto ovih stvari kojima se hvalim i koje prezentiram zasluga je našeg premijera Andreja Plenkovića, Vlade, njegovih suradnika i svega onoga lijepoga što nam je donijela priprema projekata u svim segmentima našega života. Postali smo dom hrvatskoga nogometa, dom Hrvatske pošte, dom mnogih europskih i svjetskih giganata, Velika Gorica je puno izgrađenija. Na 22 objekta postavili smo solarne elektrane, gradimo dvije nove škole i dva vrtića i ja vam od sveg srca u ime svih Velikogoričana mogu reći hvala. Uz ovakvu podršku Vlade govorio sam da je teško biti neuspješan gradonačelnik – kazao je Ačkar.

Struka koja pokreće
No, kaže, postoje kotačići, ljudi, struka koja stoji u pozadini svega i kojoj se uvijek okreću. A to je predan rad suradnika, djelatnika, komunalnih poduzeća, kulturnih institucija koje pokreću život ovoga grada da bi Velika Gorica bila uspješna i ugodna za život.

– Hvala svim djelatnicima našega komunalnog sustava. Našem Gradskom stambenome, Vodoopskrbi, Uredu gradonačelnika i svima onima koji dajete dio sebe. Svi koji ste nagrađeni danas utkali ste dio svoga života, volonterskog, dio obitelji, svega onoga da bi vaša duša i vaše srce bilo ispunjeno onime što je najbitnije – ljubav prema našem Turopolju i Velikoj Gorici – poručio je Ačkar.

GRADONAČELNIK Dario Hrebak svom gostu predstavio je Bjelovar i njegove mogućnosti Veleposlanik Ujedinjenog Kraljevstva Velike Britanije i Sjeverne Irske u RH u Bjelovaru Veleposlanik Simon Thomas oduševljen je bjelovarskim Adventom GRAD će, istaknuo je gradonačelnik, u idućoj godini za kulturu izdvojiti 5,1 milijun eura Radovi na prvoj koncertnoj dvorani u povijesti Osijeka vrijedni 1,7 milijuna eura Nova koncertna dvorana pozicionirat će Osijek na europsku kulturnu kartu KROZ OVAJ PROGRAM u Virovitičko-podravskoj županiji 59 trenera dobit će 600 eura bruto te će im biti nabavljena prijeko potrebna oprema – lopte, dresovi i trenirke, a uključen 31 klub iz cijele županije iz 13 sportskih grana Kroz ovaj program 59 trenera dobit će 600 eura bruto Stiže 250.000 eura za sportsku opremu i plaće trenerima koji rade s djecom