Izbornik
Naslovnica Gradovi
Veleposlanik Ujedinjenog Kraljevstva Velike Britanije i Sjeverne Irske u RH u Bjelovaru

Veleposlanik Simon Thomas oduševljen je bjelovarskim Adventom

GRADONAČELNIK Dario Hrebak svom gostu predstavio je Bjelovar i njegove mogućnosti
Foto: Grad Bjelovar

Gradonačelnik Grada Bjelovara Dario Hrebak ugostio je Njegovu Ekscelenciju Simona Thomasa, veleposlanika Ujedinjenog Kraljevstva Velike Britanije i Sjeverne Irske u RH. Veleposlanik je, u pratnji gradonačelnika, posjetio Veleučilište u Bjelovaru te se upoznao s radom te ustanove.

– Veliko mi je zadovoljstvo što sam konačno uspio doći u Bjelovar. Osobni prioritet za mene kao veleposlanika je biti veleposlanik ne samo u Zagrebu već i u cijeloj Hrvatskoj. Zahvala gradonačelniku Hrebaku na pozivu i na srdačnoj dobrodošlici. Mogu i moram vam reći da Bjelovar izgleda jako lijepo za Advent i imamo jako zanimljiv program pred nama danas. Posebno mi je drago što smo počeli ovdje na Veleučilištu. Potpuno je jasno da Velika Britanija i Hrvatska dijele ono najvrednije, a to su pamet, talent i marljivost. Veselim se mogućoj suradnji u budućnosti – obratio se veleposlanik Simon Thomas.

Gradonačelnik Dario Hrebak često koristi priliku da Bjelovar posjete gosti kako bi predstavio Bjelovar i potencijalno potaknuo na ostvarenje određene suradnje, što potvrđuje je i posjet veleposlanika Ujedinjenog Kraljevstva Velike Britanije i Sjeverne Irske u Republici Hrvatskoj.

– Mi u gradu trudimo se biti lokomotiva. Želimo postati uzor drugim gradovima u Hrvatskoj. Po određenim planovima i vizijama koje imamo želimo prednjačiti u razvoju gradova i to vide i strani veleposlanici pa ih zanima kako mi to radimo i po čemu je Bjelovar specifičan. Imat ćemo najmanje poreze u državi uz još dva grada, uz to se otvaramo novim modernim industrijama kao što je IT sektor pa ćemo veleposlanika upoznati i s tim. Za vikend je bio i indijski veleposlanik, a vjerojatno će uskoro doći i nova američka veleposlanica. Imamo i suradnju s norveškim veleposlanstvom vezano uz projekt geotermalne energije, a norveška vlada sufinancira upravo taj projekt – istaknuo je gradonačelnik.

Veleposlanik Thomas kazao je da nije samo predstavnik Kraljevine za Zagreb nego i za čitavu Hrvatsku te napomenuo da Bjelovar prekrasno izgleda tijekom Adventskog sajma, a pohvalio je rad Veleučilišta u Bjelovaru.

KROZ OVAJ PROGRAM u Virovitičko-podravskoj županiji 59 trenera dobit će 600 eura bruto te će im biti nabavljena prijeko potrebna oprema – lopte, dresovi i trenirke, a uključen 31 klub iz cijele županije iz 13 sportskih grana Kroz ovaj program 59 trenera dobit će 600 eura bruto Stiže 250.000 eura za sportsku opremu i plaće trenerima koji rade s djecom ULAGANJEM u gospodarstvo siguran sam da možemo utjecati i na poboljšanje demografske slike, a to i činimo, istaknuo je župan Mato Lukić Županijski vijećnici OBŽ prihvatili proračun u iznosu od 250,6 milijuna eura "Proračun za 2024. osigurava nastavak stabilnog rada i razvoja županije" NA POVRŠINI od 22 hektara na zapadnom ulazu u grad predviđa se kombinacija javnih i privatnih ulaganja Nove perspektive i zapošljavanja, a građani će dobiti nove sadržaje od javnog interesa Međunarodni natječaj za odabir partnera za projekt Batižele