Izbornik
Naslovnica Županije Virovitičko-podravska
ŽUPAN POTPISAO UGOVOR

Županijska stipendija za još 16 studenata

Foto: Kristijan Toplak
Stipendije za 9 studenata prve te 7 studenata druge i viših godina

Novih 16 stipendista potpisalo je sa županom Igorom Androvićem ugovor o stipendijama koje daje Virovitičko-podravska županija u iznosu od 800 kuna tijekom 12 mjeseci za akademsku 2020./2021. godinu. Trenutačno stipendiju prima ukupno 43 njih. Za navedeno je u županijskom proračunu izdvojeno 451.200 kuna. Od 2002. do danas Županija je dodijelila 331 stipendiju.

Pohvalnice i nagrade Grada Slatine najboljim učenicima Za pet najboljih đaka 1000 kuna, a bivšim osmašima stipendije

– Županijske stipendije isplaćuju se tijekom cijele godine, ne deset, već svih 12 mjeseci. Smatram kako je to kvalitetnije rješenje za socijalni status studenta, jer znamo koliko im je svaka kuna važna. Studenti koji su danas potpisali ugovore o stipendijama već sutra, čim završe fakultet, mogu naći posao na tržištu rada u Virovitičko-podravskoj županiji. Nadam se da će oni sve svoje obaveze izvršiti, znači da završe fakultet u roku, kako bismo ih mi pratili tijekom cijelog školovanja, a naravno, nakon završetka da se vrate i nađu svoj posao gdje ćemo im mi, kao Županija, uvijek biti potpora – poručio je župan Igor Andrović.

Stipendije je dobilo devetero studenata prve te sedam studenata druge i viših godina studija. Inače, osim akademskih stipendija, Županija izdvaja i po 500 kuna za 59 srednjoškolca koji pohađaju programe iz deficitarnih zanimanja.