Izbornik
Naslovnica Županije Virovitičko-podravska
Pohvalnice i nagrade Grada Slatine najboljim učenicima

Za pet najboljih đaka 1000 kuna, a bivšim osmašima stipendije

Foto: Mihaela Feldi
Zbog koronavirusa gradonačelnik Denis Ostrošić pohvalnice je, umjesto učenicima, uručio ravnateljima i predstavnicima škola

Zbog specifične situacije vezane za koronavirus, online nastave i svih mjera koje su bile aktualne u lipnju, Grad Slatina odgodio je tradicionalnu svečanost kojom na kraju svake školske godine nagrađuje najbolje učenike slatinskih škola, i to Glazbene škole Milka Kelemena, OŠ Josipa Kozarca, OŠ Eugena Kumičića, Industrijsko-obrtničke škole i SŠ Marka Marulića. Pohvalnice im je, stoga, odlučio uručiti na početku ove školske godine.

LITERARNI NATJEČAJ "MOJ GRAD 2025. GODINE" Radovi učenika zapečaćeni su do 2025. godine

Na prijmu u Hrvatskom domu u Slatini upriličen je, tako, nedavno mali prijam na kojemu je gradonačelnik Denis Ostrošić, zbog još uvijek aktualne pandemije koronavirusa, umjesto učenicima, pohvalnice uručio ravnateljima i predstavnicima škola. Grad Slatina osigurao je i nagrade za najbolje učenike svake škole, a tako će pet učenika, uz pohvalnicu, dobiti i tisuću kuna nagrade.

Zahvala i nastavnicima

Isto tako, najbolji učenici koji su ljetos završili osmi razred dobivat će i mjesečnu stipendiju od 200 kuna kao zahvalu što su u protekloj školskoj godini bili najbolji, ali i kao potporu Grada Slatine njihovu daljnjem školovanju i ostvarivanju izvrsnih rezultata u srednjoj školi.

Sisačko-moslavačka županija i ove će godine dodijeliti 45 novih stipendija za srednjoškolce te 25 stipendija studentima DO 23. STUDENOG PRIJAVE Županija raspisala natječaj za stipendije

– Na ovaj način želim čestitati našim školama, osobito zato što smo ponovno imali najučenike Virovitičko-podravske županije, a to su bili učenici OŠ Josipa Kozarca Dominik Gaća, Srednje škole Marka Marulića Una Maravić i Industrijsko-obrtničke škole Slatina Manuel Graonja. Zaista se možemo pohvaliti ovim prekrasnim mladim ljudima, ali i svim ostalim učenicima po razrednim odjelima koji su ostvarili izvrsne rezultate. Osim njima i njihovoj marljivosti, želim zahvaliti ravnateljima, djelatnicima i nastavnicima naših škola koji svakodnevno skrbe o djeci i u ovako teškim uvjetima te se trude raditi po različitim modelima, ovisno o situaciji u danom trenutku. Za sada mi se čini da je u Slatini situacija što se tiče koronavirusa relativno dobra, s obzirom na stanje u drugim školama – istaknuo je slatinski gradonačelnik.

Nastavit će praksu

Zahvalio je i roditeljima koji su skupa s učenicima preživjeli prošlu školsku godinu u specifičnim uvjetima. Izrazio je nadu da će ova školska godina biti lakša, da neće biti žarišta u školama i da će se nastava tijekom cijele školske godine održavati tamo gdje joj je i mjesto, u učionicama. Najavio je da će Grad Slatina i dalje nastaviti s ovom praksom te će i iduće godine nagraditi najbolje učenike.