Izbornik
Naslovnica Županije Brodsko-posavska
KONSTITUIRAJUĆA SJEDNICA

Županijski Savjet mladih dobio novo vodstvo

Foto: bpz.hr
Savjet mladih savjetodavno je tijelo Županijske skupštine za pitanja mladih i kreiranje novih politika za mlade, a broji 11 članova i 11 zamjenika članova

Županijska skupština je na 3. sjednici održanoj 4. listopada donijela Odluku o izboru članova i zamjenika članova Županijskog savjeta mladih Brodsko-posavske županije, a prošli tjedan održana je i konstituirajuća sjednica.

Čestitajući im na izboru, novim članovima županijskog Savjeta mladih o ulozi tog tijela i povjerenju koje im je ukazano  govorio je predsjednik Županijske skupštine Pero Ćosić.

Za predsjednika Županijskog savjeta mladih izabran je Josip Juričić, a za zamjenika Boris Lekić. Za članove su izabrani Dominik Aračić (zamjenica Kristina Vidović), Brono Bušić (zamjenik Mihael Glavaš), Valentino Đurić (Vedrana Jozić), Josip Juričić (zamjenik Antonio Juričić), Boris Lekić (Viktorija Marković), Elena Mirosavljević (zamjenica Nikolina Orešković), Matea Popadić (zamjenica Dragica Blažević), Tomislav Rašić (zamjenica Josipa Babić), Anamarija Safundžić (zamjenica Anita Levicki), Ivan Stanković (zamjenik Dominik Topalović) i Zvonko Tunjić (zamjenica Sanja Marić Šantor).

Savjet mladih savjetodavno je tijelo Županijske skupštine za pitanja mladih i kreiranje novih politika za mlade. Savjet broji 11 članova i 11 zamjenika članova. Članovi se biraju na mandat od tri godine, a pravo predlaganja imaju udruge, studentske organizacije, učenička vijeća, politički podmladci i grupe građana.