Izbornik
Naslovnica Gradovi Koprivnica
Udruga za pomoć osobama s intelektualnim teškoćama

Glavni cilj "Latica": omogućiti stanovanje osoba s teškoćama

storyeditor/2024-03-29/Latice_B.png
Foto: Grad Koprivnica Predsjednica Nevenka Fuchs istaknula je kako će i dalje raditi na dobrobiti članova

Udruga za pomoć osobama s intelektualnim teškoćama "Latice" prošli je tjedan u svojim prostorijama održala redovnu sjednicu Skupštine kojoj su u ime Grada Koprivnice prisustvovali gradonačelnik Mišel Jakšić i njegova zamjenica Ksenija Ostriž, dok je uime Županije bio zamjenik župana Ratimir Ljubić.

Predsjednica Udruge Nevenka Fuchs predstavila je članovima izvještaj o radu Udruge za proteklu godinu, financijsko izvješće te izvješće nadzornog odbora za proteklu godinu koja su jednoglasno usvojena. Također, usvojeni su plan i program rada Udruge te financijski plan za 2024. godinu.

Riječ je o jednoj od najaktivnijih gradskih udruga uopće, a Latice su poznate po tome da sustavno i organizirano pomažu osobama s teškoćama u razvoju. Ključna im je inicijativa rješavanje glavnog projekta i cilja – organiziranog stanovanja. Organizirano stanovanje osoba s teškoćama ključni je cilj udruge jer će riješiti njihov životni problem i strahove tko će se brinuti o njima nakon što to obitelj više ne bude u stanju. O tome se govorilo i na ranijim skupštinama udruge.

Predsjednica Nevenka Fuchs istaknula je kako će i dalje raditi na dobrobiti članova te posebno naglasila da će Udruga nastaviti raditi na cilju da bude pružatelj socijalne usluge organiziranog stanovanja.

– Ona je neophodna gotovo za svakog našeg korisnika kako bi bio zbrinut i nakon što se roditelji više neće moći brinuti o njemu ili ih više neće biti – rečeno je na skupštini Latica.

Gradonačelnik Mišel Jakšić kao gost na prošlotjednoj skupštini Udruge Latice u Koprivnici zahvalio je svim "Laticama" na predanom i zajedničkom radu, čime društvo čine puno boljim i sretnijim te što su nezaobilazan dio mnogih gradskih manifestacija.

– Vi ste ti koji dokazujete da se s mnogo dobre volje mogu pomicati sve moguće granice i postizati odlični rezultati te vam zbog toga od sveg srca zahvaljujem. Mogu samo još reći da smo sretni što vas imamo i da uvijek možete računati na našu pomoć – poručio je "Laticama" gradonačelnik Koprivnice.

storyeditor/2024-03-28/20230322101219_IMG_9041.jpg Dokumentaciju će platiti Županija i Općina Pripreme za jednosmjenski rad u OŠ Župa dubrovačka storyeditor/2024-03-29/Mali_princ_4.jpg Vinkovci će u konačnici dobiti novih 270 dodatnih vrtićkih mjesta Crteži, pjesme i poruke mališana u vremenskoj kapsuli u temeljima vrtića geotermalna energija Sveta Nedelja Zurovec: Možda imamo potencijal za gradnju geotermalne elektrane