Izbornik
Naslovnica Gradovi
Priprema se projektna dokumentacija za Perivoj

Grade se dva vrtića, planira se i treći za ukupno 300 djece

ZADOVOLJNI DINAMIKOM Gradilišta u Molvicama (na slici) i DV "Izvor" obišli su gradonačelnica Škrobot i njezin zamjenik Burić, a vrtići će, bude li sve teklo prema planu, biti gotovi u roku
Foto: Grad Samobor

Grad Samobor bilježi kontinuirani prirast stanovništva, a posebice je primjetan trend doseljavanja mladih obitelji s djecom. Trend je pojačan i nakon potresa, kada je zabilježeno povećano useljavanje iz Zagreba. Grad stoga intenzivno radi na povećanju vrtićkih kapaciteta.

U tijeku je dogradnja vrtića Izvor, čime će se osigurati 104 nova mjesta u vrtiću, ukupno šest dodatnih dječjih grupa, četiri vrtićke te dvije jasličke. Imat će natkrivenu terasu s vanjskim prostorom dnevnog boravka i izlazom na dvorište. Planirana je i gradnja polivalentne dvorane. Vrijednost projekta je oko tri milijuna eura, a prijavom projekta na Poziv za dodjelu bespovratnih sredstava Izgradnja, dogradnja rekonstrukcija i opremanje predškolskih ustanova Ministarstva znanosti i obrazovanja iz NPOO-a, Grad je bespovratno ostvario sredstva u iznosu od gotovo milijun eura. U tijeku je gradnja vrtića u Molvicama, a nakon završetka radova mjesta će biti za tri odgojne skupine, dvije vrtićke dobi i jedna jasličke, ukupno 52 nova mjesta. Objekt će imati i prostorije garderobe, sanitarija, trijaže i ostale potrebne prateće sadržaje. Vrijednost projekta je 1,7 milijuna eura, a prijavom projekta na NPOO, Grad Samobor je bespovratno ostvario sredstva u iznosu od gotovo pola milijuna era. Radove su pogledali gradonačelnica Petra Škrobot i njezin zamjenik Petar Burić te izrazili zadovoljstvo što se odvijaju planiranom dinamikom.

Planira se i gradnja vrtića u Perivoju. U tijeku je izrada projektne dokumentacije koja prethodi ishođenju građevinske dozvole. Projektom će biti obuhvaćena gradnja objekta za prijam sedam odgojnih skupina (četiri vrtićke i tri jasličke) za ukupno 140 djece. Projekt je prijavljen na drugi Poziv – Izgradnja, dogradnja, rekonstrukcija i opremanje predškolskih ustanova Ministarstva znanosti i obrazovanja te se čekaju rezultati natječaja. Gradnjom vrtića u Molvicama, dogradnjom vrtića "Izvor" te gradnjom vrtića u Perivoju, u Samoboru će se otvoriti 300 novih mjesta za smještaj mališana u gradskim vrtićima.

CILJ ovog projekta je doći do rješenja za učinkovito i održivo upravljanje svim zaštićenim područjima Umjetna inteligencija za spas 49 vrsta u Kopačkom ritu Prate divlja staništa i životinje uz pomoć tehnologije i akustike Gradonačelnik Čazme Dinko Pirak sa suradnicima je ovih dana boravio u Poljskoj, u okrugu Legionowo, s kojim grad ima sporazum o prijateljstvu. Posjet predstavnika prijateljske općine Radlje ob Dravi Poljaska je primjer dobre prakse iskorištavanja EU fondova Preko prijateljskih gradova i okruga do novih projekata i suradnji I ove godine festival je izazvao velik interes proizvođača iz Slavonije, ali i šire 5. Festival šunke, vina, rakije i kulena Dodijeljene nagrade najboljim proizvođačima rakije i vina