Izbornik
Naslovnica Gradovi
U Gospiću započela gradnja dvorane za borilačke sportove

Gradi se prvi hrvatski nacionalni hrvačko-gimnastički centar

Foto: Grad Gospić
– Za godinu i pol ta bi dvorana trebala biti spremna za uporabu – ističe Nikola Starčević, trener Hrvatske hrvačke reprezentacije

U samom srcu Like gdje se oduvijek štovala tradicija hrvanja uskoro bi trebao niknuti prvi hrvatski nacionalni hrvačko-gimnastički centar. Ideja koja je nastajala godinama sada se napokon provodi u djelo. Postojeća sportska dvorana proširit će se za dodatnih 1100 kvadrata, a bit će namijenjena isključivo hrvačima i gimnastičarima.

GRADNJA SPORTSKE INFRASTRUKTURE Završena sportska dvorana u Gospinu polju, pri kraju radovi na bazenu u Gružu

Odlični uvjeti za pripreme

Dva hrvačka borilišta, gimnastički parter, olimpijska teretana za dizanje utega, sauna i drugi sadržaji bit će obuhvaćeni ovim kompleksom. U Gospiću ne kriju zadovoljstvo ovim početkom radova. – Za godinu i pol ta bi dvorana trebala biti spremna za uporabu – ističe Nikola Starčević, trener Hrvatske hrvačke reprezentacije, a ujedno i predsjednik zajednice sportova Grada Gospića koji ne krije zadovoljstvo ovim projektom i početkom radova.

– Ovdje će biti i gimnastička jama sa spužvama koju je infrastrukturno zahtjevno izvesti, ali važna je za učenje novih elemenata. Vjerujem da će se tu doći pripremati i naši najbolji gimnastičari – istaknuo je predsjednik Gimnastičkog saveza Marijo Možnik koji Gradu Gospiću daje punu podršku u razvoju sportskih sadržaja i sportske infrastrukture na području Gospića.

U Gospiću postoji šest spomenika posvećenih Nikoli Tesli, a u blizini je i njegov Memorijalni centar u Smiljanu Gospić bogatiji za novi trg posvećen svjetskom geniju – Nikola Tesla svjedoči da u snove treba vjerovati

Dobivene dozvole

Grad Gospić dobio je lokacijsku i građevinsku dozvolu, ishodovana je sva potrebna dokumentacija i krenulo se odmah u izvedbu. U sljedećih 15 dana počinju građevinski radovi, temelji se kopaju i betoniraju, što bi moglo biti gotovo u razdoblju od 4 do 6 tjedana. U međuvremenu će se raspisati javni natječaj za kompletnu rekonstrukciju, tako da do kraja rujna ona bude gotova, a dvorana useljiva za sportaše.

– Ovo je iznimno važan projekt za Gospić koji se itekako ponosi svojom dugom tradicijom hrvanja, a ovdje je odrastao i Božo Starčević, naš reprezentativac koji se trenutačno sprema i za Olimpijske igre u Tokiju – istaknuo je gradonačelnik Karlo Starčević.

Dodao je i da Grad Gospić ima gotov projekt i da se za mjesec dana planira gradnja atletske staze za koju je iznos od 600.000 kuna osiguralo Ministarstvo turizma i sporta, što će cijeli ovaj kompleks dodatno oplemeniti, a članovi Atletskog kluba Velebit 2001 kao i brojni rekreativci dobit će svoj prostor za treniranje i rekreaciju. Kompletan plan i projekt Olimpijskog centra s olimpijskim bazenom je već napravljen, tako da bi ovo za 3 do 5 godina mogao postati Olimpijski centar u Gospiću s tim da se u sklopu toga želi integrirati i hotel Velebno sa svim sportskim sadržajima.