Izbornik
Naslovnica Gradovi Koprivnica
Potpisan ugovor o gradnji u Herešinu

Jedan novi dječji vrtić već u listopadu, drugi na proljeće

U DVA NOVA dječja vrtića bit će osiguran smještaj za 330 mališana predškolske dobi
Foto: Koprivnica

Gradska uprava i građevinska tvrtka Koming u vlasništvu Komunalca potpisali su ugovor o projektiranju i izgradnji novog dječjeg vrtića u koprivničkome prigradskom naselju Herešinu. Potpisivanju ugovora nazočili su gradonačelnik Mišel Jakšić i pročelnik Upravnog odjela za izgradnju grada, upravljanje nekretninama i komunalno gospodarstvo Tomislav Golubić, direktor Kominga Nedeljko Potroško i predsjednik Mjesnog odbora Herešin Renato Lončarić.

Rok za dovršetak svih ugovornih obveza na novom dječjem vrtiću vrijednom oko 1,4 milijuna eura s PDV-om je devet mjeseci nakon zaključenja ugovora, odnosno do listopada 2024. godine. Novi dječji vrtić u Herešinu prostirat će se na 405 četvornih metara i imat će mjesta za 52 mališana. U njemu će biti prostorije za smještaj tri odgojne skupine, sve prateće prostorije te uređen vanjski prostor s opremljenim dječjim igralištem.

Za izradu projektne dokumentacije zadužena je tvrtka Petgrad, dok će dio građevinskih radova izvoditi tvrtka Tehnix. Inače, u prošloj godini Grad je na temelju otvorenog poziva na dodjelu bespovratnih sredstava za izgradnju predškolskih ustanova Ministarstva znanosti i obrazovanja te ugovora o dodjeli bespovratnih sredstava iz mehanizma za oporavak i otpornost (NPOO) ostvario pravo na 3,22 milijuna eura bespovratnog novca za dva nova dječja vrtića.

Prije dva tjedna s križevačkom građevinskom tvrtkom Radnik potpisan je ugovor o projektiranju i izgradnji novog dječjeg vrtića na Bajeru. Dječji vrtić, prema tom ugovoru, trebao bi biti dovršen u proljeće iduće godine. Vrtić će na dvije etaže osigurati smještaj za 14 odgojnih skupina na 2205 četvornih metara. Za ukupno 280 djece izgradit će se sve potrebne prostorije i igralište na 4590 četvornih metara.

U dva nova dječja vrtića, dakle, bit će osiguran smještaj za 330 mališana predškolske dobi. To će dugoročno riješiti problem smještaja u dječjim vrtićima, gdje se očekuje da u idućim godinama više neće biti lista čekanja nakon upisnih rokova. 

JAHAČI su u središtu grada dočekani uz zvuk tamburice, ali i krafne, domaću rakiju i ostale slavonske tradicionalne proizvode Pokladno jahanje prvi put zabilježeno još 1902. godine 21. Vinkovačko pokladno jahanje okupilo pedesetak jahača Naknada je 400 eura za prvo i drugo te 930 eura za treće i svako sljedeće novorođenče Demografska mjera u Jastrebarskom U ovoj godini 60.000 eura za naknade za opremu novorođenčadi NA SJEDNICI Odbora regija sudjelovao je i dubrovačko-neretvanski župan Odbor regija u Bruxellesu Dobroslavić o EU izborima, proširenju, eko-inicijativama