Izbornik
Naslovnica Gradovi
Dvorana jaskanskog kina pet dana popunjena

Oboreni rekordi u posjećenosti festivala "Život i smijeh"

U pet dana gledatelji su do zadnjeg mjesta ispunili dvoranu jaskanskog kina, a za svaku predstavu tražila se karta više, što je, kažu, najveći pokazatelj uspješnosti festivala, ali i najveća motivacija organizatorima
1/2
Foto: Jastrebarsko
S čak tri predstave odraslog ansambla predstavilo se domaće Gradsko kazalište Jastrebarsko, čime se teško može pohvaliti ijedno drugo amatersko kazalište

Predstava "Realisti", za koju se u Zagrebu mjesecima čeka na ulaznice, oduševila je publiku u jaskanskom kinu. Bila je to posljednja predstava ovogodišnjeg festivala "Život i smijeh", koji su posjetili i gosti iz susjednih gradova.

Glumci Domagoj Ivanković, Nika Ivančić, Nikola Nedić, Rok Juričić i Fabijan Komljenović oduševili su jaskansku publiku smijehom i zaraznom energijom. Više od 1200 gledatelja dobilo je priliku uživati u pet predstava, a Gradsko kazalište Jastrebarsko još jednom je pokazalo kakav se festival može osmisliti uz puno truda i energije.

Radili volonterski
U pet dana gledatelji su do zadnjeg mjesta ispunjavali dvoranu jaskanskog kina, a za svaku predstavu tražila se karta više, što je, kažu, najveći pokazatelj uspješnosti festivala, ali i najveća motivacija organizatorima. S čak tri predstave odraslog ansambla predstavilo se domaće Gradsko kazalište Jastrebarsko, čime se teško može pohvaliti ijedno drugo amatersko kazalište.

Tako je publika ponovno uživala u popularnom "Balkanskom špijunu", novoj hit predstavi "Tko je ukrao malu balerinu?" i mnogima omiljenoj predstavi "Kidaj od svoje žene", koja je proslavila punih 18 godina kontinuiranog izvođenja na kazališnim daskama. Predstava u kojoj glumi zlatna generacija jaskanskih kazalištaraca tako po svemu sudeći napada rekord najdugovječnije predstave u povijesti hrvatskog amaterskog kazališta.

Program festivala uveličala je najbolja ovogodišnja amaterska predstava u Hrvatskoj "Pljusak" Gradskog amaterskog kazališta iz Županje i Kazališta "Mika Živković" iz Retkovaca, ali i spomenuti hit Teatra Exit "Realisti", što je pridonijelo raznolikosti i atraktivnosti programa.

– Zahvaljujući festivalu "Život i smijeh" Jaska je nezaobilazno mjesto na kazališnoj karti Hrvatske, a potvrdila je to i brojna publika koja je došla iz okolnih gradova uživati u profesionalno odrađenom slavlju amaterskog kazališta. Da bi se to postiglo, bilo je potrebno uložiti puno truda, a to je i najveća odlika članova Gradskog kazališta Jastrebarsko, koji su još jednom dokazali da su profesionalci, bez obzira na to što sve rade iz čiste ljubavi, volonterski i usklađujući svoje privatne i poslovne obveze, često u kasnim noćnim i ranim jutarnjim satima, no uvijek s osmijehom na licu. Svatko od njih, uključujući glumce, ali i ljude koji stoje iza pozornice, svojim je radom pridonio svim pohvalama, pljesku i pozitivnim reakcijama, kojih nije nedostajalo – kažu u Gradu.

Prihvatili festival
Ovogodišnji je Festival ostvaren uz podršku Ministarstva kulture i medija, Zagrebačke županije i Grada Jastrebarskog te Centra za kulturu, Turističke zajednice i Savjeta mladih Grada Jastrebarskog, trgovina Fifa kao i medijskih pokrovitelja, Radio Jaske i Jaska.hr. U Gradu zahvaljuju i najvažnijoj karici u lancu – divnoj publici bez koje, kažu, ništa ne bi imalo smisla.

– Hvala Jaskancima što su punog srca prihvatili festival od samih početaka te što su mu i ove godine bili vrhunski domaćini – ističu.

VEĆINOM GLASOVA usvojeno je izvješće o izvršenju županijskog proračuna u 2022. godini s prijedlogom godišnjeg izvještaja Održana 17. sjednica Županijske skupštine Vijećnici podržali izmjenu odluke o koeficijentima za obračun plaća službenika U knjižnici ističu kako su nastali jedinstveni i vrlo maštoviti, unikatni, a k tome i ekološki štapići, čija je dodatna vrijednost što je za njihovu izradu iskorišten zeleni otpad Druženje u koprivničkoj Knjižnici i čitaonici Frana Galovića Na školi za čarobnjake izrađivali čarobne štapiće Ovo je trenutak za refleksiju o našim postignućima, prepoznavanje izazova s kojima smo se susreli i razmatranje načina kako dalje unaprijediti našu Općinu – rekao je načelnik Željko Cickaj Sufinanciraju školske potrepštine i prijevoz učenika svih škola Cickaj: Naša je glavna briga uvijek bila skrb o djeci i umirovljenicima