Izbornik
Naslovnica Gradovi Koprivnica
Hvalevrijedna akcija koprivničke tvrtke uz pomoć potrošača

Podravka i Vegeta uređuju 10 školskih kuhinja

Foto: Koprivničko-križevačka županija
Podravka i Vegeta, uz pomoć potrošača, uredit će kuhinje u osnovnim školama Repušnica (područna kod Kutine), Ravna Gora, OŠ “Silvije Strahimir Kranjčević” Senj, Biškupci (područna), Stari Grad, Grabovac (područna), OŠ “Fran Franković” Rijeka, OŠ “Dobriša Cesarić” Osijek, OŠ “Ivana Kukuljevića” Sisak i OŠ Mihovila Pavleka Miškine Đelekovec

Podravka je udvostručila iznos koji je prikupljen u posebnoj akciji Vegete “Doniramo i školske kuhinje renoviramo” pa će, umjesto inicijalno planiranih tri, svih deset škola koje su ušle u finale dobiti financijska sredstva za uređenje kuhinja i blagovaonica. Prijave na natječaj Podravke i Vegete za uređenje školskih kuhinja i blagovaonica poslalo je više od 150 škola iz cijele Hrvatske. Od 15. veljače do 15. ožujka u akciji “Doniramo i školske kuhinje renoviramo” od prodaje svakog Vegeta plavog pakiranja za donacije školama izdvojeno je 0,10 eura.

Među pristiglim prijavama škola odabrano je njih deset među kojima su od 20. do 30. ožujka svojim glasovima na web-stranici građani imali priliku odabrati tri škole kojima će biti donirana sredstva prikupljena prodajom Vegeta plavog pakiranja.

Podravka je u konačnici, kako bi pomogla uređenju većeg broja škola od inicijalno planiranog, udvostručila iznos prikupljen posebnom prodajnom akcijom i odlučila pomoći i preostalih sedam škola koje su ušle u finale natječaja u uređenju školskih kuhinja.

Podravka i Vegeta, uz pomoć potrošača, tako će urediti kuhinje u osnovnim školama Repušnica (područna kod Kutine), Ravna Gora, OŠ “Silvije Strahimir Kranjčević” Senj, Biškupci (područna), Stari Grad, Grabovac (područna), OŠ “Fran Franković” Rijeka, OŠ “Dobriša Cesarić” Osijek, OŠ “Ivana Kukuljevića” Sisak i OŠ Mihovila Pavleka Miškine Đelekovec.

Tako će Podravka i građani koji su sudjelovali u akciji kupnjom Vegete zajedno donirati 74.000 eura za uređenje ukupno deset školskih kuhinja i blagovaonica. Od toga, tri će škole s najvećim brojem glasova podijeliti sredstva prikupljena prodajnom akcijom, ukupno 37.000 eura, dok će na preostale škole, njih sedam, u jednakim dijelovima biti podijeljen preostali iznos.

”Podravka već godinama surađuje s mnogim školama na unapređenju školske prehrane, pa smo i sada ovom inicijativom željeli pomoći u osiguravanju uvjeta da besplatni obroci u što većem broju škola budu kvalitetni i hranjivi”, rekla je Sanja Kelek, direktorica marketinga Kulinarstva Podravke.

Podravka Počela gradnja logističko-distributivnog centra Podravkine investicije proračunu će donijeti milijune KOPRIVNICA Građani mjerili zdravlje na Cerinama, poznati sportaši gosti iznenađenja Izgled budućeg vrtića u Herešinu KOPRIVNICA Potpisan ugovor: Koprivnica gradi nove vrtiće za 332 mališana