Izbornik
Naslovnica Gradovi Osijek
BENETTON U OSIJEKU

Proširuju proizvodnju i otvaraju nova radna mjesta

Foto: Grad Osijek
Gradonačelnik Radić sastao se s predstavnicima tvrtke Olimpias tekstil, dijela talijanskog Benettona, a povod su planirane investicije u ovoj i sljedećoj godini

Gradonačelnik Osijeka Ivan Radić sastao se s predstavnicima tvrtke Olimpias tekstil, dijela jedne od najvećih svjetskih tekstilnih grupacija – talijanskog Benettona.

Privlačenje investitora

Povod tog sastanka je investicija koju Olimpias tekstil planira realizirati u ovoj i sljedećoj godini, a u okviru koje će proširiti proizvodne kapacitete i udvostručiti broj zaposlenih u osječkome pogonu. Riječ je o novih 230 – 300 radnih mjesta.

– Raduje nas da opet možemo govoriti o pozitivnim stvarima u gospodarstvu i o otvaranju novih radnih mjesta. Ovo je druga velika investicija privatnih ulagača u posljednjih nekoliko mjeseci na području Osijeka. U prosincu smo predstavili gradnju Lesnine, investiciju vrijednu 15 milijuna eura i otvaranje 100 novih radnih mjesta. Sada govorimo o otvaranju novih 300-injak radnih mjesta – rekao je gradonačelnik Radić, dodajući da Grad čini sve što može radi privlačenja investitora.

– Ukinuli smo komunalni doprinos, razgovaramo s mnogim investitorima. Imamo najavu za dolazak određenih novih investitora u zonu Nemetin, gdje smo popunili prvu fazu te je ona jedna od najpovoljnijih u Hrvatskoj. Uskoro ćemo moći predstaviti i proširenje jedne telekomunikacijske tvrtke koja će otvoriti dodatna radna mjesta – najavio je osječki gradonačelnik.

– Grad ne može otvarati nova radna mjesta, ali može stvoriti preduvjete za to, što pokazuje ova investicija, kao i investicija koju ćemo ubrzo predstaviti. To pokazuju i statistički pokazatelji. U odnosu na siječanj i veljaču prošle godine, ove je godine u Osijeku 1300 nezaposlenih manje – kazao je gradonačelnik Radić.

Nove tehnologije

Benetton je, podsjetimo, u Osijek došao još 2000. godine, kada je pokrenuo proizvodnju na prostoru tadašnje Slobodne zone Osijek, a sada taj pogon kani nadograditi i proširiti.

– Ovom investicijom zaposlit ćemo oko 230 – 300 osoba. Želimo razvijati i kompletirati naše aktivnosti u Osijeku. To namjeravamo napraviti vertikalizacijom i stvaranjem dodane vrijednosti. Želimo da tvrtka bude kompetitivna i važna za europsko i svjetsko tržište. Dovest ćemo nove tehnologije i nove investicije te tako kompletirati proizvodnju naše osječke tvornice. Ovamo će dolaziti sirovine, a izlaziti gotovi proizvodi, spremni za odlazak u trgovinu – izjavio je Giovanni Antonioli, regionalni direktor Olimpias tekstila.

Direktor osječkoga pogona Nicola Marini rekao je da trenutačno zapošljavaju oko 320 osoba te da će se nova investicija realizirati unutar postojeće tvornice, što će udvostručiti broj zaposlenih.

Financijska potpora udrugama iz područja zdravstva, socijalne skrbi i Domovinskog rata Marušić: Udruge su kod nas jako aktivne i treba ih poticati NAJMLAĐE SVEUČILIŠTE U HRVATSKOJ Sveučilištu 2,2 milijuna kuna: 'Radi jako dobar posao' Jaskanska sportska legenda Davorin Kopić je vezan uz dvorac Erdödy ”Pamtim priče prabake i bake o životu u dvoru”