Izbornik
Naslovnica Gradovi Zaprešić
ZAPREŠIĆ

Stižu potpore za poduzetnike početnike i razvoj malog gospodarstva

Na natječaj se mogu javiti isključivo mikrosubjekti malog gospodarstva s registriranim sjedištem na području Grada Zaprešića
Foto: Marko Prpić/PIXSELL/Ilustracija
Grad je otvorio dva natječaja za dodjelu bespovratnih financijskih sredstava koji su otvoreni do 19. studenog

Grad Zaprešić otvorio je dva natječaja za dodjelu bespovratnih financijskih sredstava, potpora, za poduzetnike početnike za 2023. godinu i za poticanje razvoja malog gospodarstva. Poduzetnikom početnikom smatra se obrt ili trgovačko društvo koje je registrirano u razdoblju od 1. siječnja 2022. godine do dana podnošenja zahtjeva za dodjelu potpore. Zahtjevi se zaprimaju od danas od 10 sati do 19. studenog, a rješavaju se po redoslijedu zaprimanja, isključivo elektronskim putem, do iskorištenja sredstava planiranih za tu namjenu u proračunu Grada Zaprešića za 2023. godinu.

Na natječaj se mogu javiti samo poduzetnici početnici koji se nisu javili na prošlogodišnji natječaj za dodjelu njima namijenjenih potpora za 2022.godinu. Potpore se odobravaju za nabavu opreme, alata, strojeva, mjernih i kontrolnih uređaja i instrumenata za obavljanje osnovne djelatnosti, unutarnje uređenje poslovnog prostora (građevinski i instalaterski radovi, unutarnje uređenja te materijal za unutarnje uređenje), nabavu uredskog i radnog namještaja, nabavu računalne opreme, računalnih programa i sustava, promociju i marketinške aktivnosti poput izrade internetske stranice i promotivnih materijala. Ne odobravaju se troškovi za kupnju vozila, najam poslovnog prostora itd.

Pojedinačna potpora može iznositi do 50 posto troškova, odnosno najviše 1600 eura, uključujući porez na dodanu vrijednost (PDV), u slučaju da prijavitelj nema pravo na odbitak pretporeza. Na natječaj se mogu javiti isključivo mikrosubjekti malog gospodarstva s registriranim sjedištem na području Grada Zaprešića. 

Posebno uređen i ukrašen posjed bit će prava mala bajka koju morate doživjeti i danju i noću. Večernji koncert u nedjelju održat će Zsa Zsa Mala bajka koju morate doživjeti i danju i noću Dani Jelačića uz radionice, predstave, vožnju kočijom i koncerte Dječji je gradonačelnik Janko Jembrih, učenik 7. razreda OŠ Kupljenovo, a njegova zamjenica Lana Sunčica Čobec, učenica 7. razreda OŠ Antuna Augustinčića DJEČJI GRADONAČELNIK ZAPREŠIĆA Janko Jembrih: "Želim da grad ima najviše zabavnih stvari za djecu" Osigurana su sredstva za obnovu dvorca, zgrada s desne strane Aleje Đure Jelačića i velikog romantičnog perivoja koji se proteže na više od 20 hektara Obnovljeni Novi dvori promijenit će život u gradu Obnova Novih dvora u "Banovu gradu" vrijedna deset milijuna eura